Din cauza inflației, acum e nevoie să-ți faci 1.5 cruci când treci pe lângă o biserică

Nebănuite sunt căile economiei.

Când prețul benzinei crește, automat se scumpesc toate produsele și serviciile. Chiar și cele care nu par să aibă legătură cu benzina. De exemplu, mâncarea. Mâncarea n-ar trebui să se scumpească pentru că e livrată de un tip călare pe o trotinetă electrică.

Dacă, mai târziu, prețul benzinei scade, produsele și serviciile scumpite rămân la fel de scumpe. Chiar și cele care nu par să aibă legătură cu benzina. De exemplu, serviciile religioase. Acestea n-ar trebui să se scumpească pentru că funcționează pe bază de lumânări și rugăciuni.

Din păcate, economia e infiltrată atât de profund în fibra vieții noastre încât inflația crescută din ultima vreme a reușit să afecteze inclusiv făcutul de cruci.

Mai nou, e nevoie să execuți cel puțin 1.5 cruci când treci prin dreptul unei biserici.

Consiliul ecumenico-economic al B.O.R. anticipează o stabilizare a crucilor abia în toamnă, astfel că în acest moment e nevoie să-ți faci 1.8 când treci pe lângă o catedrală, 1.6 cruci când treci pe lângă o mănăstire și 3.4 cruci când treci pe lângă o troiță, aceasta din urmă fiind considerată obiect religios artizanal.

Una din problemele pe care le-a iscat această scumpire ține de numărul de mișcări necesare pentru realizarea crucilor. Mișcările suplimentare pot da impresia că credinciosul trasează în aer o pentagramă, în loc de aproape două cruci. Ceea ce i-a făcut pe unii prelați să proclame că inflația e dată de Satana.

Pentru a combate inflația drăcească, B.O.R. a decis să intervină în economie, descurajând consumul și încurajând depozitele pe termen lung. De aceea, are nevoie de donații și bani pe care să-i păstreze în conturile sale pentru cât mai mult timp.

3 thoughts on “Din cauza inflației, acum e nevoie să-ți faci 1.5 cruci când treci pe lângă o biserică

  1. Escorte.pro

    Noi, cei care intelegem economia, ne vom putea bucura in mod real de caile nebanuite ale economiei si vom face tot posibilul sa ne pregatim pentru astfel de perioade economice grele.

    Reply
  2. 0gar

    O fi mancarea livrata ieftin pe trotinetele si scuterele electrice dar ele reprezinta ultima veriga din lantul sau din axul cardanic trofic; utilajele Agricole care ara, stropesc cu pesticide sau cu ingrasamant, iriga, recolteaza si transporta produsele alimentare functioneaza cu motorina; dar cand ATV-urile electrice vor fi suficient de puternice incat sa se poata ara pamantul si dronele vor fi suficient de multe incat sa culeaga porumbul ori se vor folosi niste gadget-uri dintr-acestea cu baterii numai atunci pretul alimentelor n-o sa mai creasca odata cu pretul barilului de petrol.
    Ieftinirea produselor alimentelor este si mai rea decat scumpirea lor, putand produce dezechilibre economice majore si crize financiare, au fost situatii in trecut cand producatorii si-au varsat laptele pe camp ori si-au lasat recolta ca sa putrezeasca decat sa o mai culeaga pentru ca nu mai faceau profit.
    Recuzita religioasa e compusa din mai multe chestii care nu depind de petrol, cum ar fi lumanarile de ceara sau candelele cu ulei dar SUV-urile preotilor merg cu carburanti fosili (ai vazut tu un popa care sa vina la slujba cu un autovehicul hibrid? …sau electic? …hai ca asta e deja curate erezie!). Pai slujba religioasa fara preot este ca un concert fara D.J. cand toti enoriasii stau ca momaile in biserica cu castile in urechi si se uita la clipuri pe telefoanele mobile pana apare popa si atunci atmosfera se anima, isi aprind LED-rile de la telefoane, le ridica deasupra capetelor si canta in cor refrenul (sau imita melodia in cel mai nesimtit stil play-back atunci cand nu cunosc versurile).
    Numarul si frecventa de cruci este in functie de pacatele comise (cu voie sau fara de voie, nu conteaza):
    – daca enoriasa este o femeie in varsta, pensionara si de ocupatie vaduva atunci este suficient sa-si faca o singura cruce si sa plece unde are treaba
    – daca enoriasa este tanara si blonda avand ca ocupatie niste domni foarte generosi si cu cont in banca atunci va avea de facut un mare efort ca sa-si indeplineasca “target”-ul de cruci necesare pentru iertarea pacatelor (va fi asemanator de intens cu efortul facut la fitness) si cu o frecventa mare (de 120 cruci/minut) asta pentru ca biserica nu are program prelungit ca la Gradinita de copii particulara si nici non-stop ca sala de pariuri sportive

    Reply
  3. TrustLink

    Nebanuite sunt caile economiei, iar cele mai recente evenimente ne-au adus in fata unor realitati neasteptate. Fie ca vorbim de cresterea pretului benzinei sau de inflatia galopanta, impactul se face resimtit in toate aspectele vietii noastre. Articolul acesta ne aduce in atentie un aspect mai putin cunoscut, dar foarte important: cum se reflecta aceste schimbari intr-un domeniu aparent la distanta de economie, cum ar fi religia. Este impresionant sa vedem cum scumpirea benzinei poate afecta preturile si serviciile religioase, ajungandu-ne sa facem tot mai multe cruci atunci cand trecem pe langa un lacas de cult. Este o realitate trista, care ne arata cat de adanc a patruns economia in viata noastra. Speram ca aceste masuri luate de B.O.R. vor aduce o imbunatatire in situatia actuala si ca vor reusi sa combata inflatia draceasca. In acest sens, ar trebui sa incurajam depozitele pe termen lung si sa sprijinim aceste demersuri ale Bisericii. Sa nu uitam sa fim intelepti si sa ne gandim si la noi si la cei din jur atunci cand facem cruci, ca sa nu devenim victimele unor cersetori de benzina.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.