Cum să faci față caniculei în funcție de zodie

Vara și-a intrat în drepturi. Asta înseamnă că vara a ajuns la vârsta majoratului și acum poate să voteze, să cumpere țigări și să joace în filme porno.

Însă drepturile vin la pachet cu responsabilități și dacă vara nu ne arde la piele și la buzunar, poate să fie decăzută din drepturi și retrogradată la nivel de primăvară târzie. Ceea ce nu e cazul acum, pentru că în ultimele zile a fost atât de cald încât orice prostie spusă la beție a reușit să încingă spiritele.

Temperaturile au crescut mai ceva ca inflația și au produs pagube imense: culturi compromise, volane fierbinți și cămăși transpirate dizgrațios. Egalitarist prin excelență, soarele ne bate în cap pe toți, de la cei ce vând pepeni pe marginea drumului, până la cei care călăresc trotineta electrică spre biroul cu aer condiționat.

Reacțiile noastre la căldură sunt diferite. Pentru că și noi suntem diferiți. Și cel mai bun mod de a aborda zilele caniculare e stabilit în funcție de zodie. Pentru că horoscopul nu minte.

Berbec: Încăpățânați până la culme, Berbecii se pot răcori printr-un simplu exercițiu de voință. Concentrându-și întreaga ființă în scopul neîncălzirii corporale, berbecii se vor putea răcori oricând, oriunde, numai să vrea.

Taur: Vampirismul are și părțile lui bune. Zborul și nemurirea fiind doar două dintre ele. Taurii care doresc să evite soarele își pot muta activitatea pe timpul nopții, când e mai răcoare. Iar ziua pot dormi într-o ladă frigorifică.

Gemeni: Experiența umană e una comparativă. Tot ce trebuie să facă Gemenii pentru a se simți bine în timpul caniculei este să găsească pe cineva care transpiră mai abundent decât ei. Pentru că nimic nu te răcorește mai bine ca necazul altuia.

Rac: Se recomandă mersul la Untold, dar numai cu biletul cumpărat la preț întreg și cazarea în Cluj asigurată în săptămâna de dinaintea festivalului. Mâncarea și băutura luate doar din incintă. Când vor vedea cât costă toate aceste distracții, pe Raci îi va lua cu friguri. Instinctual, vor face un pas înapoi. Funcționează garantat, dar funcționează doar timp de patru zile, la început de august.

Leu: Prevăzători și precauți cum le este firea, Leii se pot pregăti pentru caniculă încă din lunile martie-aprilie, îmbrăcându-se exagerat de gros tot timpul și antrenându-și corpul să reziste la temperaturi ridicate. Purtând pulovere și haine de fâș până la final de iunie, se vor obișnui cu căldura și astfel vor putea înfrunta lunile iulie și august în tricou și o gecuță ușoară.

Fecioară: Când e cald, corpul se autoreglează termodinamic prin intermediul transpirației. În perioada caniculei, Fecioarele se pot răcori transpirând mai mult decât de obicei. Pentru asta, se recomandă sala. Ocazie cu care mai scapă și de vergeturi și celulită.

Balanță: Apă. Multă apă. Pentru că apa trebuie eliminată într-un final și baia e cea mai răcoroasă dintre încăperi, probabil din cauza gresiei sau a geamurilor mici.

Scorpion: Apă. Multă apă. Cam o piscină, așa.

Săgetător: Apă. Multă apă. Dar sub formă de cuburi de gheață pe care ți le plimbă pe gât iubitul sau iubita, într-un pat cu baldachin și perdele colorate, undeva pe crestele abrupte ale coastei Amalfi.

Capricorn: Apă. Multă apă. Mai ales după berile reci băute în scop de răcoreală și/sau băiețeală. Relația Capricornilor cu alcoolul este una confirmată de-a lungul vremii (vezi transformarea apei în vin de către Iisus, cel mai cunoscut Capricorn), dar alcoolul deshidratează și nu e recomandat pe căldură, decât dacă se consumă “de sete”.

Vărsător: Apă. Multă apă. Dar turnată pe haine, pentru că evaporarea e un proces care se face cu consum de energie. În timp ce hainele se uscă pe tine, te răcoresc. Bonus: dacă ești Vărsător, poți să porți haine ude oriunde, atâta timp cât le uzi în mod uniform, și nu doar în dreptul zonelor încinse, gen prohab sau subsân.

Pești: Apă. Multă apă. Dar fierbinte și sub formă de ceai, pentru că ceaiurile fierbinți răcoresc corpul, exact așa cum, paradoxal, virginitatea excită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.