Preoții, nemulțumiți că trebuie să-și întrerupă orgiile pentru a oficia slujbe

Scandalurile sexuale care și-au scos capetele purpurii de sub sutana Bisericii Ortodoxe în ultima vreme au avut mai multe efecte, nu toate pozitive. Un efect imediat a fost valul de susținere stârnit în rândul credincioșilor care știu că trebuie să faci doar ce zice popa, nu ce face popa. Pentru că de cele mai multe ori, ce zice popa și ce face popa sunt chestii diametral opuse.

O altă consecință a fost scoterea la suprafața a mai multor nemulțimiri ce mocneau de ceva vreme în pântecele fierbinte și dornic de eliberare al preoțimii. Principala supărare a clericilor este faptul că trebuie să-și întrerupă mereu orgiile cu tineri seminariști pentru a oficia slujbe. E foarte neplăcut, spun ei, să pleci de la o orgie ca să dai lecții de moralitate unor țărani umili care nu știu altceva decât poziția misionarului o dată pe lună, marțea sau joia.

Prin definiție, o orgie corectă implică un sobor consistent de preoți care se sexează în diverse combinații cât mai mult timp. Câteva ore, cel puțin, ca să simți prin toate părțile că ai participat la un sex în grup religios. Nu mai poți organiza o orgie cumsecade, că trebuie să mergi ba la vecernie, ba la slujba de duminică, ba la nunta unor tineri tradiționaliști plicticoși. Păi ce, Doamne iartă-mă!, facem aici?” a declarat părintele Straponie unor microfoane ascunse la doar zece minute după ce și-a certat enoriașii că nu sunt destul de smeriți.

Încă nu se știe ce măsuri vor lua înaltele foruri bisericești pentru a ameliora aceasta situație infernală în care se găsesc preoții care trebuie să-și scurteze orgiile din cauza unor sărmani care insintă să-i deranjeze la biserică pentru nu știu că Dumnezeu e în suflet, nu într-o clădire cu acoperiș aurit. E foarte posibil ca BOR să crească ușor prețul serviciilor preoțești, astfel încât duhovnicii care nu vor putea să-și ducă orgiile la bun sfârșit să poată măcar să se consoleze cu gândul că își vor crește averile.

Dumnezeu să îi ajute să treacă cu bine și peste această grea încercare!

Foto:  Nicolas Poussin, The Triumph of Pan

6 thoughts on “Preoții, nemulțumiți că trebuie să-și întrerupă orgiile pentru a oficia slujbe

 1. ciuchina mircea

  Domnule ,Tibi ,demult doream sa fac unele comentarii si pe youtube referitor la acest subiect ,urmaresc toate podcasturile voastre ,sunteti foarte tari, spuneti lucrurilor pe nume,referitor la preafericitii spun cu tarie ca nu au nici o legatura cu dumnezeu e doar o meserie ,dar in spatele sutanelor se ascund niste monstrii,de ce nu are nimeni curajul sa intre sa-i scuture un pic ,sunt doar niste simpli oameni fara puteri supranaturale care duc prostimea de nas.toate cultele sunt inventate de oameni niciuna nu e scrisa in scripturi, mai ales asta ortodoxa cu pupatori de oase ,si inchinatori la morti{arsenie boca}.

  Reply
 2. Marius Fildan

  Tibișoru, ai pomenit (ca să folosesc un verb deja clasic între cele bisericești) doar de ortodocși, da-i la fel și la catolici și la alții (aceeași gay-ărie cu altă p*lărie). Știi tu… Vatican, monsegniori sub care atârnă diverși aspiranți (sau expiranți, depinde de care parte stai…) sau colegi de… breaslă.

  Ziceam numa’, să nu uităm de ei!

  Reply
  1. tibi_codorean Post author

   de fapt, știrea cu orgia gay cu droguri din vatican m-a inspirat, dar n-am mai pomenit de catolici pentru că: 1) suntem în țară predominant ortodoxă și nu-i pasă nimănui de catolici 2) n-am știut cum să împac într-un text două religii certate de o mie de ani 🙂

   Reply
   1. Marius Fildan

    am priceput. e-n regulă. nici n-aveai cum să le împaci!

    Părintele Pomohaci să te călăuzească, fiule! 😉

    Reply
 3. M.

  Preotii sunt, si ei, barbati….
  Au si ei nevoile lor….
  Nerecunoscute, refulate etc.
  Cateodata mai defuleaza si ei.
  Defularea e direct proportionala cu refularea.
  Mai ales ca preotilor catolici nu li se da voie sa se casatoreasca.
  Deci problemele in cadrul Bisericii Catolice sunt ceva mai spinoase decat cele din cadrul BOR.
  E drept ca si in manastirile de la noi…etc etc etc.
  Da’ ”despre lucrurile astea nu se vorbeste”.
  Pentru ca omul se rusineaza de animalul din el, vrea sa-l ascunda, dar animalul e intotdeauna mai puternic decat ”comandamentele morale”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.