Scrisoarea lui Iohannis către Moș Crăciun

Salut, moșule.

Sunt eu, celălalt Klaus care lucrează o singură zi pe an.

Îți scriu pentru că anul acesta doresc ceva special de la tine. Nu vrea să-mi aduci ceva, ci dimpotrivă. Aș vrea să duci ceva. Să duci România în spațiul Schengen.

Vezi tu cum o îndeși în sacul tău mare, dar te rog să o duci pe toată deodată, nu câte un camion de bușteni pe rând, cum fac alții.

Eu am făcut tot ce era românește posibil, adică mai nimic. E rândul tău acum.

Vreau să spun că am fost foarte cuminte anul acesta și nu am aruncat cu paltoane pe capote, nu am discriminat vorbind maghiară la adresa pe se de ului și nu am încasat bani din meditații.

Nici când predam nu am încasat bani din meditații. Ce? Ăia-s bani?

Crăciunul e perioada în care trebuie să fim mai buni unii cu alții și de aceea vreau România în spațiul Schengen. O fac pentru români, nu pentru mine.

Eu sunt mulțumit cu ce am și nu doresc nimic mai mult. Căci știi cum se spune: cu sau fără Schengen, schiatul aceeași viteză are.

Dacă ai întrebări legate de dorința mea, sunt dispus să-ți răspund sec la câteva întrebări, în cadrul unei conferințe de presă. Sau poți să vii direct la mine acase.

Klaus W. Iohannis, președinte

PS: Eventual, poți pune serviciile tale să colaboreze cu serviciile mele. Uneori e mai simplu așa.

2 thoughts on “Scrisoarea lui Iohannis către Moș Crăciun

 1. cardrecenziigoogle

  Este imbucurator sa vad ca sunteti in legatura si cu Mos Craciun si ca aveti o dorinta atat de importanta pentru Romania: integrarea in spatiul Schengen. Este cu adevarat un gest nobil sa faceti acest apel, nu doar pentru dvs., ci pentru toti romanii care merita sa traiasca intr-o Europa unita si fara bariere.

  Sunt convins ca in calitatea dvs. de presedinte veti face tot ce este necesar pentru ca Romania sa faca parte din spatiul Schengen si sa se bucure de toate avantajele acestei uniuni. Este timpul ca aceste baraje sa fie daramate si ca tara noastra sa primeasca un tratament egal cu cel al altor state.

  Reply
 2. Escorte365.com

  Este un gest frumos din partea ta sa scrii acest mesaj in timpul sarbatorilor. Sunt sigur ca toti romanii ar aprecia un cadou mai special de la Mos Craciun – aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Este adevarat, sarbatorile sunt perioada in care ar trebui sa fim mai buni unul cu altul si cred ca aceasta dorinta este un cadou minunat pentru toti romanii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.