Eu n-am credite. Cu ce mă ajută Ponta?

Ca să nu rămîie repetent la alegeri anul acesta, guvernul lui Ponta dă de pomană înlesniri fiscale la aproximativ 1 milion de cetățeni care au probleme cu creditele bancare. Face el cumva și nu mai dă ultimii bani din buget pe agheasma sîmbetei, ci plătește dobînzile amărîților care au nevoie de un respiro fiscal. Sau ceva asemănător, n-am citit decît titlul știrii. Desigur, o face în anumite condiții, adică celor cu venit lunar mai mic de 1.600 de lei și care n-au restanțe mai mari de 90 de zile. Dac-o fi bine sau nu să te înhami la credite bancare cînd ai mai puțin de 400 de euro pe lună, asta-i o discuție pentru zile mai însorite.

Faptul că o face în scopuri electorale e mai evident și decît orientarea sexuală a lui Bote. Dar nu asta-i problema. Era ceva de așteptat din partea nepotului fantomei socialismului (adică Iliescu). Problema e că pe mine nu mă ajută cu nimic, că n-am fost destul de inspirat să-mi trîntesc un credit avantajos din care să-mi iau o plasmă de neam prost sau un celular care deja-i învechit la 2 luni de la cumpărare. Sau să-mi satisfac alte nevoi personale.
Problema e că vreau să-mi dea și mie Ponta o lege cu dedicație. Sau, mă rog, o ordonanță de urgență. Să văd că încearcă să-mi cumpere și mie votul cu ceva cadouaș ieftin. De exemplu, să-mi dea 50% reducere la cărți dacă am citit cel puțin 3 cărți în ultima lună și nu prea mai am bani să-mi cumpăr unele noi. Ceva de genul. Să-mi scadă impozitul global dacă am dat bani să merg la un film pe care puteam să-l fur de pe torrente. Sau să-mi dea banii înapoi dacă am plătit să văd filme romînești. 
Vreau ca Ponta și ai lui să adopte în grabă maximă o ordonanță de urgență prin care să li se ducă gratis pîine celor care au intrat în casă și s-au schimbat în ceva lejer și doar după aceea și-au adus aminte că n-au cumpărat pîine de jos de la magazin, asta doar dacă pot dovedi prin chitanțe că în ultimul trimestru au cumpărat produse romînești în proporție de cel puțin 50%. Sau poate ceva mai puțin alambicat. 
Pe scurt, vreau să mă simt și eu vizat de măsurile populiste ale clasei guvernante. Vreau să se legalizeze prostituția și să am parte de reduceri de preț în baza faptului că mi-am plătit în avans contribuțiile la bugetul de sănătate. Sau ceva rahat de genul ăsta. Orice rahat. Dar să fie din partea lui Ponta. Să-l văd că-mi cerșește votul în cel mai mizer mod posibil. Să văd că-i place atît de mult să-și odihnească fundul ăla de struț în scaune de comandant încît nu-l deranjează defel să mă mituiască cu diverse scutiri. Să plătesc mai puțin la salubrizare, de exemplu, pentru că am reciclat cel puțin 10 kilograme de plastic în ultimul an. Sau mi-am deszăpezit singur strada. 
În fine, posibilitățile sunt nelimitate. Cum ar veni, mingea e la tine în teren, Viorele.
. . .
  . . 
    . 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.