Cu Harley-Davidsonul pe moarte călcînd

Ca la noi la nimenea, my ass. Înmormîntările faraonice cu care rromii de la noi au dus opulența pe noi culmi ale gloriei post-mortem-iste sînt fițe provinciale pe lîngă realizările umano-taxidermice ale americanilor. Cel mai recent exemplu e oferit de Billy Standley, ‘murican sadea în vîrstă de 82 de ani, originar de prin părțile Mechanicsburgului din Ohio, care s-a înhumat călare pe un bidiviu mecanic marca Harley-Davidson, înspre eterna ambalare a motoarelor și scîrțîire a roților. Îl puteți vedea în poze că arată ca un exponat al unui muzeu Madame Tussauds subpămîntean. Un fel de artă underground, la propriu.

Billy Standley: fost motociclist, actual mortociclist 

Inițial, m-a cuprins îngrijorarea cum că filmele alea oribile cu Ghost Rider ar avea în ele vreo fărîmă de adevăr. Apoi, m-am mai liniștit, gîndindu-mă că la cît au costat deja funeraliile (cinci îmbălsămători + tije metalice și chingi care să-l țină pironit + loc suplimentar cumpărat lîngă groapa nevestii + cutia de plexiglas cu fund ranforsat + închiriere macara) e puțin probabil ca rudele să-l fi îngropat și cu un rezervor plin.

Ciudat, și nu prea. Călăritul motocicletei Harley pe ruta 66 e printre cele mai americane lucruri posibile. Asta plus obezitatea morbidă și invazia țărilor petroliere în scopuri democratice. De pe asfaltul autostrăzii pînă la bariera raiului nu e decît un pas, așa cum mulți motocicliști pot deja să confirme. Deci Billy a trecut de la Hell’s Angels direct la God’s Angels, adică de la dracii împielițați ai șoselelor direct la îngerii ăia adevărați, la heruvimii și serafimii edenului.

Și dacă așa derapezi în neființă la americani, semețindu-te pe un Electra Glide Cruiser din ’67, care ar fi cel mai autentic romînesc scenariu de îngropăciune? Cum ar arăta un romîn neaoș îngropat cu tot cu o Dacie veche sub capota căreia încă mai are de trebăluit?

Sau cum ar fi să-ți petreci eternitatea împăiat într-un cavou împreună cu cei 3-4 amici pe pahar mai apropiați cu care ți-ai erodat etilic ficatul în ultimii ani? De asemenea, foarte simplu și accesibil ar fi să ai în copîrșeu un mic televizor setat pe canalul știrist de care te-ai lăsat manipulat ani de-a rîndul. Se știe că unii oameni nu pot trăi fără știrile zilnice, moartea ar fi la fel de insuportabilă fără ele.

Posibilitățile sînt atît de multe, că încă nu m-am putut hotărî în ce poziție o să-mi abordez veșnicia. Dar sînt deschis la propuneri.
. . .
  . .
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.