Ochiometria, recunoscută acum ca metodă științifică

poza via flickr

Pentru a nu rămâne cu prea mult în urma comunităților științifice din alte țări, cercetătorii români au introdus în Monitorul Oficial (mai nou oricine poate scrie orice în el) un amendament la Legea Minuțiozității Exagerate a Studiilor Științifice prin care se acceptă ochiometria ca metodă științifică de sine stătătoare pentru evaluare și comparație.

Rigorile deontologice ale muncii științifice n-au fost niciodată un impediment pentru cercetătorii români, care s-au desfășurat oarecum într-o zonă limitrofă cercetării adevărate, ocupîndu-se cu descoperiri care ar fi fost axiomatic de evidente în alte țări, descoperiri precum raportul optim slănină/pîine/ceapă, productivitatea crescută a muncii la bustul gol sau care-i cel mai ușor mod de a face din țînțar armăsar.

Dar acum că ochiometria a fost ridicată la rangul de literă de lege, cercetătorii noștri nu mai trebuie să se cramponeze în măsurători exacte, zecimale multiple și precizii de subunități la care nici nu le știm numele, și pot la fel de bine să aproximeze, să rotunjească, să estimeze și să ghicească doar cu ajutorul unei priviri mai atente orice unitate de volum, masă, lungime, durată, intensitate, gust, grosime, nuplecabilitate și alb imaculat. Ceea ce le deschide oarecum orizonturile muncii în feluri pe care nici nu putem și nici nu vrem să le anticipăm.

Așteptăm așadar cu înfrigurare viitoarele observații științifice ale comunității cercetătorilor din Romînia, fiind ferm convinși că vor fi precum celebrele observații ale lui Jerry Seinfeld din serialul omonim. Nu m-ar mira să descopăr în curând un studiu aprofundat despre cum iarna nu-i ca vara sau o analiză exhaustivă despre cum singura puță mai mică și mai mică decît puța de furnică este puța de bacterie.

Ne bazăm mult de tot pe ei, întrucît Discovery a fost scos din grila RDS și se știe că romînul este foarte avid de cunoaștere și informație de ultimă oră și ei sunt singura speranță pe care o mai avem. Ei și Obi-Wan.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.