Zidul lui Cioabă

Într-o încercare mai mult decât lăudabilă de a genera un paradox logic destul de puternic încât să colapseze universul într-o singularitate infinit de mică, care să anuleze pentru totdeauna spațiotimpul așa cum îl știm, regele Cioabă vrea să îi propună președintelui american, Donald Trump, ca zidul de la granița cu Mexicul să fie construit cu ajutorul romilor din România.

Cu migala caracteristică a unui artizan talentat, regele Cioabă a compus o scrisoare de intenție prin care dorește să îl asigure pe președintele american de întregul sprijin al comunității rome în construirea zidului anti-populații-migratoare. După cum se știe, comunitatea romă a fost mereu afectată de flagelul xenofobiei și intoleranței, concepte cu care Trump este și el extrem de bine familiarizat, iar asta a creat o punte spirituală între monarhul minoritar și agentul oranj de la Casa Albă.

De asemenea, regele Cioabă a ținut să adauge că romii din România – în special cei din Baia Mare – posedă o vastă experință în ziduri ale segregării. Liderul uneia dintre cele mai discriminate etnii din istorie s-a declarat mai mult decât bucuros să contribuie la ridicarea acestui veritabil monument al separatismului.

Dosarul alcătuit de rege conține, pe lângă o cantitate de ironie cu care ai putea să bagi în ceață zeci de galaxii, și o serie de schițe de proiect ilustrând posibile variante pentru Marele Zid. Carpetele colorate cu care s-ar putea decora pereții exteriori ai zidului sunt, desigur, opționale. La fel și căsuțele modeste de lângă zid, în care vor locui paznicii, zidul fiind prea balaoacheș și mișto pentru a fi murdărit.

“Romii sunt buni meșteșugari în prelucrarea fierului și sunt dispuși să lucreze ieftin”, a declarat regele în scris, o frază sinceră cu care a sperat să sfâșie iremediabil țesătura universului și să distrugă tot ce a fost, este și va fi vreodată.

One thought on “Zidul lui Cioabă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.