Zeci de persoane au fost salvate după ce au rămas blocate într-o mentalitate învechită

Ignorînd prognozele meteorologilor, ale forțelor de ordine și ale tuturor specialiștilor care au emis avertismente împotriva aventurării într-o gîndire de secol trecut, zeci de oameni au insistat să creadă că știu mai bine decît autoritățile ce trebuie făcut și s-au pornit la drum cu raționamente eronate și argumente expirate, trezindu-se după scurt timp blocați într-o mentalitate învechită și periculoasă, din care au trebuit să fie eliberați, cu eforturi considerabile, de aceleași autorități pe care le-au nesocotit mai devreme.

Echipajele ISU, împreună cu pompierii, Serviciul de Ambulanță și polițiștii de la Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, au intervenit în nenumărate cazuri, salvîndu-i de la moarte sigură pe cei blocați în troienele de ignoranță de către viscolul ce bătea prin capul lor gol. Înșelați de o percepție total greșită a mediului înconjurător, oamenii au devenit victime sigure ale elementelor devastatoare din care este compusă, de obicei, mentalitatea de om neajutorat intelectual, dar mîndru.

Intervenind salutar cu lopeți de bun-simț și utilaje de deszăpezire a minților înfundate, oamenii legii au reușit să ajungă la toți cetățenii înghețați într-o mentalitate de “să mă ajute alții, căci eu nu-s în stare să gîndesc pe cont propriu”, ca să le explice, fără a folosi cuvinte prea mari, că și-au supraestimat grav capacitățile mintale și că ar fi bine să se abțină de la astfel de expediții pe viitor.

Salvatorii i-au adus pe cei blocați la un nivel de gîndire apropiat normalității administrîndu-le, pe lîngă ceai cald, și lecții despre alternanța anotimpurilor, despre ce se întîmplă cînd bate vîntul fulgii-n dungă și despre efectele frigului asupra pantalonilor de trening. De asemenea, celor salvați li s-a oferit asistență în ștergerea salivei ce le curgea din gură.

Există suspiciuni, neconfirmate încă, despre cetățeni care s-au lăsat blocați voluntar în aceste mentalități retrograde, din sfidare tîmpă sau din obișnuința nocivă de-a fi mereu asistați social.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.