Zece, dar nu cu coroniță, ci cu cătușe

Nu-mi place că în unele emisiuni se spune despre Mircea Badea că ar fi de meserie “comic tv”. Asta pentru că mie, personal, nu mi se pare deloc comic să fiu insultat constant de herpesul anal al unui securist sinistru. E o ipocrizie extrem de jignitoare tot ce se petrece atît în emisiunea lui cît și în restul emisiunilor de la televiziunile știriste cu convingeri politice clar exprimate. Toate, nu doar A3.

Cu privire la M.B. Chiar El, mai corectă ar fi fost expresia “om care face emisiuni la teve și care a fost amuzant ultima dată în urmă cu cel puțin șapte ani, și atunci e posibil să n-o fi făcut intenționat”.

Pe de altă parte, înțeleg de ce fac anteniștii asta. Poate că așa aș face și eu în locul lor. E ceva dincolo de banalul sentiment de recunoștință față de protectorul tău financiar, e un fel de habotnicie oarbă față de antirobinhood-ul care ți-a permis să-ți exersezi haiducia jurnalistică, tu fiind conștient de faptul că nu ești în stare să faci nimic altceva la fel de profitabil cu antitalentul tău. Trebuie reținut faptul că alde Badea și Gâdea primesc multe mii de euro lunar pentru circăreala asta oripilantă. E o meserie murdară, dar cineva trebuie să pupe fundul patronului.

Atît că vehemența lor exagerată și înverșunarea cu care insistă să spele imaginea profesorului lor mesianic nu fac decît să-i arunce în derizoriu, făcîndu-i să arate ca niște fotbaliști împiedicați care se tăvălesc pe jos, urlînd de durere, imediat după ce au pătruns cu mingea în careul advers. Iar acum că DNA-ul a intrat în careul lor, acuza un offside imaginar. Din nou, înțeleg de ce fac asta. Pe bani foarte mulți, și eu aș face.

Dar, chiar și așa, trebuie să fie al naibii de obositor să gîndești atît de bidimensional. E nașpa să știi dinainte ce părere ai în orice situație viitoare (Băsescu e de vină!). E lipsit de orice farmec să fii strivit de certitudini și să nu poți măcar antrena vreo opinie diferită față de cea care ți-e indicată în fișa postului. E mai ales greu să-ți spui în fiecare zi că ești “jurnalist imparțial” fără să bufnești în rîs.

În momentul acesta îmi doresc ca Antena3 să fi luat drepturile ligii întîi și să fi fost în locul LookTV-ului, adică să nu poată fi urmărită de mai mult de jumătate din țară.

P.S.: O fi vreo consolare pentru anteniști să știe că au un profesor de zece?
. . .
  . .
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.