Vreau să dobor recordul mondial pentru Cel Mai Inutil Record Mondial

Vreau să fac asta. Vreau să descopăr cel mai nesemnificativ și inutil mod de a rămîne în istorie. Vreau să fiu ținut minte cît mai multă și să cred că am fost relevant pentru că am făcut o chestie atît de prostească și nenecesară și exagerată și lipsită de efort încît nimeni altcineva nu s-a putut gîndi la ea, numai eu.Vreau să fiu deținătorul suprem al celui mai inutil record mondial. Și vreau s-o fac gratiut, de amorul artei sau din lipsă de ocupație, nu din motive de PR ieftin așa cum au făcut ăștia cu rujurile la Cluj.

Cel mai mare grup de oameni care n-au nimic mai bun de făcut într-o sîmbătă decît să piardă vremea prin mall s-a sincronizat să-și mînjească simultan mufa cu seu de balenă colorat. Sfînt futai de 1 mai, de ce nu m-am gîndit eu la asta mai repede? Trebuia să-mi dau seama că lumea o să se calce în picioare doar să primească gratis de-ale gurii. De ce nu mi-am dat seama cît de ușor pot fi manipulate masele cu idei mediocre? De ce n-am organizat eu în paralel cel mai mare grup de bărbați care rîgîie după bere în timp ce se scarpină în buric în fața televizorului? Sau poate nu e tîrziu, poate mă ajută Bergenbier s-o fac de ziua bărbatului, aia pe care au inventat-o ei acum cîțiva ani.

Vreau s-o fac cît mai curînd, pînă nu iau alții toate ideile bune. Și prin idei bune mă refer la ideile absolut neuro-amortizante ce frizează un geniu tîmp frate cu autismul funcțional. Idei ca aceea de a aduna la un loc cea mai mare ceată de persoane care poartă ochelari de soare noaptea. Dumne-fucking-zeule, a cui a fost ideea asta și ce a fumat înainte s-o cace? Că vreau și eu. Pun pariu că-i același gen de persoană ca aia căreia i s-a părut firesc să lanseze lampioane în pădurea Apusenilor(!), acolo unde niște oameni s-au prăbușit și alții chiar au murit.

Vreau să fiu deținător de record mondial, vreau să fiu omul care a vorbit cel mai mult și cel mai deampulea în timpul unui film într-un cinematograf plin, sau să fiu tipul care a pierdut cel mai mult timp într-un mall fără să cumpere nimic, sau cel care deranjat cel mai mult o vînzătoare înainte să nu cumpere nimic. Vreau să fiu cel mai bun la o chestie la care nu trebuie să fii bun, ci trebuie doar să fii destul de ridicol încît să nu aibă nimeni curajul sau inconștiența să facă același lucru.

Și mai ales nu vreau să depun nici un fel de efort pentru asta. Știu! Vreau să am sub centură recordul mondial pentru cea mai neinteresată de recorduri mondiale persoană. O să fie cel mai ironic record mondial ever. Un record mondial pentru faptul că nu-mi pasă de recordurile mondiale. Pun pariu că nu s-a mai gîndit nimeni la asta.

Singurul lucru mai dificil ar fi să demonstrez că, în materie de recorduri, mie mi se rupe mai mult decît altora. Și nu știu dacă miserupismul ale grade de comparație.
. . .
  . .
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.