Vanghelie, care este bogat

Cît de bogat e Vanghelie? Păi, dacă-i adevărat că a luat 20% șpagă din valoarea contractelor atribuite preferențial de primăria sectorului 5, contracte în valoare de 450 de milioane de euro, se poate presupune că-i destul de bogat să cumpere Google și să-i pună ce nume vrea el, gen Goagăl. Ok, poate că nu-i atît de bogat și că poate să cumpere maxim niște niște emisiuni, însă chiar și așa e destul de bogat.

Cît de destul? simt eu că mă întrebați. Și vă răspund:

-destul de bogat încît să poată finanța construcția unei mașini a timpului cu care să se ducă înapoi în timp și să-și ia bacalaureatul înainte de împlinirea vîrstei de 33 de ani. La 28, de exemplu.

Marian Vanghelie pregătindu-se pentru traiul în penitenciar

-destul de bogat încît să-și permită să organizeze din banii lui cîte un Vanghelion pentru fiecare zi pe care o va petrece în închisoare. Și va petrece, că nu pare destul de deștept să fure atît mult și să-și acopere cu succes ilegalitățile.

-destul de bogat încît atunci cînd și-a dat seama că stă prost cu limbile și-a permis să-și cumpere mai mulți oameni de la care să le primească.

-destul de bogat încît să nu mai trebuiască vreodată să care tăvi cu mîncare, așa cum a făcut atunci cînd și-a început ascensiunea în politică, după cum aflăm din acest minunat material făcut de cei de la ProTV.

-destul de bogat încît au existat cel puțin două femei care și-au dorit să facă sex cu el, în ciuda felului ciudat în care arată, ca o morsă știrbă corcită cu o statuie de pe Insula Paștelui, și a felului sughițat în care vorbește.

-destul de bogat încît să treacă ușor peste faptul că Iliescu a spus despre el că-i “fraier”, care e cea mai gravă chestie pe care a spus-o vreodată Iliescu despre cineva. Despre mineri, de exemplu, Iliescu a spus că meritau mulțumiri.

-destul de bogat încît să angajeze un avocat bun, care să schimbe acuzația de “abuz în serviciu” într-una de “obtuz în serviciu”.

-destul de bogat încît atunci cînd a fost ejaculat din PSD și-a permis să-și facă un partid în care să nu fie el prostănacul. Asta deși nici el nu-i cel mai luminos bec din instalație, omu’ are ceasuri de sute de mii de euro și tot nu reușește să ajungă la primărie înainte de ora 4 după-masa, după cum se zice în minunatul material menționat anterior.

În ciuda averii sale considerabile, obținute cel mai probabil pe căi nelegale, eu nu-l condamn. E nevoie de mulți bani ca să compensezi pentru un caracter de doi bani.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.