Vaccinul e ca centura de siguranță

Pentru că a fost dezbatere națională și pentru că orice purtător de tastatură a insistat să aibă o opinie într-un domeniu în care ar trebui să-și dea cu părerea doar specialiștii, vin și eu cu o analogie atît de originală încît a fost folosită deja de întreg internetul în urmă cu mulți ani: vaccinul e ca centura de siguranță.

Dar am și cîteva completări proprii și personale:

Vaccinul e ca centura de siguranță. Bunicii noștri au trăit cîte 90 de ani fără să folosească vreodată centura de siguranță. Normal, pentru că nu existau centuri de siguranță pe căruțe. Ar fi fost aiurea. Comparațiile sînt aiurea. Anecdotele sînt aiurea. Tot ce contează sînt testele de siguranță și rapoartele oficiale. Și părerea tipului mai bătrîn de la Top Gear, am uitat cum în cheamă.

Vaccinul e ca centura de siguranță, în sensul că există cazuri în care centura a făcut mai mult rău decît bine în momentul accidentului, dar acestea sînt cazuri excepționale și nu se compară cu numărul cazurilor în care au salvat viața celui care a folosit-o. Probabil că era folosită greșit sau trasă prin spatele șoferului, ca să nu piuie sistemul.

Vaccinul e ca centura de siguranță. Există mai multe feluri de centuri. Unele făcute în China și unele făcute de Volvo. Atîta timp cît ai grijă în ce mașină de bagi, cine e șoferul și pe ce drum mergi, ăăăă, am uitat unde am vrut să ajung cu analogia asta. În fine. Pentru sănătatea ta, poartă centura.

Vaccinul e ca centura de siguranță. Conspirația mondială a centurilor de siguranță a manipulat opinia publică și a instaurat obligativitatea ei pentru a se umple de bani din vînzarea de centuri de siguranță și harnașamente speciale pentru copii. Poliția e și ea părtașă, că se grăbește să-ți dea amendă dacă nu o porți.

Vaccinul e ca centura de siguranță. Poți face mult rău altora dacă n-o porți. De exemplu, poți să zbori prin parbriz și să lovești o ceată de copii mici pe care învățătoarea îi duce să viziteze un muzeu. Te-ai gîndit la asta? Nu, tu te gîndești numai la tine. Pentru sănătatea ta și a celor din jur, poartă centura.

Sursa foto
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.