Unde ar putea să-și mute Gabi Firea târgul de Crăciun

În urma acțiunii hotărâte a unor cetățeni, primărița Bucureștiului, Gabi Firea, s-a opărit rău de tot și și-a retras târgul de Crăciun din Piața Victoriei, amenințând voalat și ușor agramat, așa cum face orice pițipoancă ciufută pe internet, că las că o să vedeți voi.

Eu sunt circumspect de fiecare dată când o femeie îmi propune un târg. Sunt de-a dreptul suspicios când îmi propune un târg de Crăciun. Mai ales când știu că mai are câteva. Bănuiesc că târgurile de Crăciun sunt ca poșetele – nu poți niciodată să ai destule.

Chiar și așa, aș dori să-i propun femeii câteva soluții alternative pentru amplasarea târgului de Crăciun de care a fost văduvită de activiștii rezistenți la abuzurile de putere.

Iată câteva locuri în care Gabi Firea își poate instala târgul de Crăciun:

  • Pe DN1 – N-ar influența cu nimic viteza cu care circulă mașinile înspre și dinspre Poiana Brașov. Pe deasupra, ar fi și singurul târg Drive Thru din lume, o realizare demnă de o capitală care se laudă cu cel mai lung cârnat din lume, cea mai mare salată din lume și cel mai varză trafic din Europa.
  • În mijlocul unui alt târg de Crăciun – Locul e deja amenajat și potrivit pentru așa ceva. Magia sărbătorilor ar fi mai concentrată și lerul s-ar consolida în raport cu euro.
  • La ea în sufragerie – Singurul loc din România în care e complet ferită de protestatari; Pandele pare genul de pămpălău care n-ar protesta nici dacă Gabi i-ar propune un manage a trois în care el doar stă și ține camera de filmat.
  • Oriunde în Teleorman – Fiind județul lui Daddy, își poate instala unde vrea șandramaua. Chiria va fi mică, pentru că terenul e extrem de ieftin acolo. Altfel cum ar fi putut Dragnea să cumpere întreg județul dintr-un salariu de bugetar?
  • Pe Arena Națională – E inutil și ineficient să întreții stadioanele doar pentru câteva meciuri. Astfel, urmând exemplul clujenilor care fac festival pe Cluj Arena, Găbița poate să-și întindă târgul pe gazonul Arenei Naționale. Tot un fel de festival ar fi, dar un festival al kitsch-ului. Gabi e un fel de Regină Midas a kitsch-ului – tot ce atinge se transformă în prost-gust.
  • Pe peronul Gării de Nord – Un târg de Crăciun în Gara de Nord ar fi o surpriză plăcută pentru toți călătorii care au luat trenul spre București la sfârșitul verii și au ajuns la destinație în decembrie.
  • Casa Poporului – Ar fi interesant un târg de Crăciun indoor. Palatul Parlamentului ar putea fi transformat într-un mall imens. Singura complicație constă în faptul că Parlamentul e deja plin de bișnițari.
  • La mă-sa în pizdă – Complicată din punct de vedere logistic, este varianta pe care ar îmbrățișa-o cei mai mulți bucureșteni.

Foto: pushtimea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.