Un român inventiv și-a trecut pe GPL mașina timpului

Cel mai facil mod de a călători în timp se realizează intrînd într-un oficiu poștal. Astfel, ai ocazia să vezi cu ochii tăi cum arăta lumea în urmă cu zece, douăzeci, sau chiar cincizeci de ani. Pentru călătorii mai lungi, însă, e nevoie de o mașină a timpului. Atenție! Pentru călătoriile în timp trebuie achitate taxele de autostrada timpului și rovinietele aferente.

Mașini ale timpului există deja de nu contează cît timp. Atunci cînd o poți manipula din schimbătorul de viteze, coordonata temporală devine cvasi-irelevantă. O particularitate interesantă a mașinilor timpului este nevoia de a fi dotate cu mai multe tipuri de anvelope: de vară, de ev mediu, de eră glaciară sau de off-road preistoric. Iar farurile de ceață trebuie înlocuite cu faruri de “negura anilor”.

Din cauza scumpirii carburanților, un român inventiv a ales să-și treacă mașina timpului pe GPL. Gazul Petrol Lichefiat este mult mai ieftin decît fluidul anticuantic ce alimentează motorul uărp al acestor mașini, astfel că instalația de GPL se amortizează în nu contează cîți ani. La mașina timpului poți oricînd să dai ceasul înapoi.

Românul inventiv, inginer în Bumbești Jiu, spune că face drumuri dese în spațio-timp, astfel că trecerea mașinii timpului pe GPL face sens din punct de vedere economic. Prețul scăzut al unei alimentări îi va spori acestuia profitul, el folosind mașina pentru a aduce căciuli dacice din anul 50 î.e.n., căciuli pe care le vinde apoi hipsterilor cu barbă din întreaga țară.

Românul, care a dorit să-și pătreze anonimatul, are o neliniște, totuși. Pentru a-i convinge să scadă prețurile la căciuli, i-a lăudat intens pe daci, lingușindu-i și convingîndu-i că sînt cei mai inteligenți, harnici și curajoși oameni care au existat vreodată. Chestie care-i posibil să le fi insuflat dacilor un fals sens de siguranță ce a contribuit decisiv la înfrîngerea lor de către romani. Toate acestea oricum s-au întîmplat deja, dinante să-și ia inginerul jiu-bumbeștean o mașină a timpului, deci eșecul celui mai extraordinar popor din istorie nu poate fi pus în cîrca lui. Sau…?

În ceea ce privește planurile de viitor, omul nostru poate sta liniștit. Zice că și le-a îndeplinit deja.
—–

2 thoughts on “Un român inventiv și-a trecut pe GPL mașina timpului

  1. 0gar

    Mi-am cumparat si eu, ca tot omu’, masina timpului second-hand, inmatriculata in Bulgaria, cu volanul pe dreapta. Nu mi-au dat cauciucuri de iarna la ea, au zis ca nu-i nevoie, pentru ca pot sa calatoresc in trecut, inainte sa ninga sau in viitor cand s-a topit zapada.
    Acum am sa fac o proba, am sa calatoresc inapoi in timp, cu 24 de ore in trecut, sa vad daca merge.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.