Un măgar violator declanșează lupte sângeroase în Yemen

Așa cum ziua bună se cunoaște de dimineață, la fel de adevărat este și reversul medaliei. O dezamăgire matinală te poate bântui pe parcursul întregii zile și mă tem că pentru mine azi va fi una din zilele acelea. Oricât mi-aș ascuți eu limba, ca lupul din Capra cu Trei Iezi, oricât mi-aș antrena simțul umorului încercând să imit rețete confirmate sau emițând idei originale, oricât aș munci și m-aș strofoca, nu cred că voi reuși vreodată să ating nivelul de spectaculozitate dezarmantă și incredibilitate tragicomică al umorului jurnalistic involuntar. Urăsc să-i dau dreptate lui Coelho, dar pare că în acest caz întreg Universul a conspirat în serviciul amuzamentului pe care violența acreierată și morbidul îl pot stârni.
Vă las să clătiți ochii pe prețiozitatea articolului de mai jos (obținut pe cale de ziare.com), menționând în treacăt că sintagma ‘măgarul violator’ se referă chiar la sărmanul paricopitat de povară și nu este un eufemism care desemnează vreo brută masculină ce n-a știut gestiona omenește un refuz, pierzându-și mințile și mai ales controlul și …intrând prin efracție în Peștera Muierii <—- exemplu de eufemism.
Click pe poză pentru a-i admira genialitatea pe de-a-ntregul

Dacă din cauza sexului frumos s-a mai pomenit să se pornească războaie, aș aminti aici de cele 10.000 de corăbii pe care se presupune că Elena din Troia le-a mobilizat, atunci n-ar trebui să ne mire faptul că sexul animalic reușește și el să pună în mișcare un contingent considerabil de trupe de gherilă. Drama dragostei neîmpărtășite capătă proporții cu atât mai mari cu cât se petrece în lumea celor nu cuvântă, agresorul aflându-se în situația incomodă de a nu-și putea justifica fapta în eventualitatea unei posibile împăcări.

Răfuiala dintre cele două triburi, respectând desigur proporțiile, îmi amintește de animozitatea dintre familiile Montague și Capulet, un alt caz clasic în care orgoliile s-au pus de-a curmezișul unei frumoase povești de dragoste. Sper doar ca finalul să fie puțin mai fericit pentru toate părțile implicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.