Un grup de cercetători români lucrează la un plan de a evada dracului din România

Un grup anonim de cercetători dintr-o localitate oarecare a României este foarte aproape de posibilitatea de a pune în aplicare un plan îndrăzneț la care lucrează de mai mulți ani, și anume evadarea din România.

Sub pretextul unor lucrări științifice din domenii diverse, cercetătorii au colaborat în secret la conceperea unei direcții de acțiune îndreptate spre plecarea cât mai rapidă din țară. Studiul intitulat Oportunități și perspective pentru a pleca dracului de aici a fost finanțat din surse proprii și se sprijină în special pe stabilirea și întreținerea unor relații prietenoase cu verii îndepărtați ai cercetătorilor, veri ce au plecat de mai mulți ani din țară și care au deja o situație bună în occident. Anul trecut și-au luat și mașină, second ce-i drept dar arată bine de tot și e chiar prea bună pentru ei, care acum 5 ani încă mergeau cu vacile la păscut pe Dealu’ Babii.

După mai multe luni în care s-au schimbat mesaje prietenoase în mediul virtual (inclusiv sunat de sărbători, la zile de naștere și onomastici), cercetătorii români și-au luat inima în dinți și le-au pomenit verilor posibilitatea de a le face o vizită în viitorul apropiat. Iar dacă tot vor fi în zonă, nu ar fi amuzant dacă și-ar căuta și ei ceva de lucru pe acolo, măcar să arunce un ochi, așa, de curiozitate? Că au auzit că salariile sunt destul de bune, chiar și în construcții sau la adunat fructe. Iar dacă verii i-ar ajuta puțin cu cazarea, la început, ar fi grozav și le-ar rămâne recunoscători. Cel puțin până se vor pune pe picioare, știți și voi cum e. Că dacă nici în familie nu ne ajutăm unul pe altul, atunci ce pizda mă-sii?

Sursa photo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.