Un fotbalist moare după ce dă 110% pe teren

Vrând să facă o impresie bună la noua echipă la care a fost transferat, un jucător de fotbal s-a dedicat 110% pe teren în timpul unei partide amicale, lucru care s-a dovedit în final a-i fi fatal.

Procentul de 110% este totuși orientativ, pentru că jucătorul a căzut secerat în momentul în care dăduse deja 97% pe teren, ultimele 3 procente din resursele sale fiind consumate pe vaiete și lamentații tardive și pe ultimele sale cuvinte: ce dracu e aia o figură de stil ?!?

Antrenorul său chiar crezuse că acesta a glumit când a spus că vrea să dea 110% pe teren, acest lucru fiind peste puterile unei ființe umane. Hai un 50%, maxim 65, mai ales că era vorba doar de un joc de pregătire. Din punct de vedere medical, dar și logic, omului îi este imposibil să consume mai mult de 100% din resursele sale, chiar și procentul de 100% e ridicol pentru că implică epuizarea până în pragul morții.

Cauza morții, trecută pe certificatul de deces, a fost în această situație: interpretarea ad literam a unei figuri de stil, o premieră pentru țara noastră.

Doctorii avertizează împotriva acestui determinism ignorant, spunând că orice fel de efort care consumă mai mult de 85% din rezervele de energie ale corpului poate avea consecințe grave asupra sănătății sau chiar provoca o moarte inutil de ironică.

———-
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.