Tot ce vrei să știi despre Apple Pay, dar ești prea sărac să întrebi

Ca un naiv, eu credeam că “apple pay” e ceea ce faci la aprozar după ce ți-ai ales merele și le-ai pus în săculețul ăla cu roți cu care se iese la piață. Dar nu. Firma care tocmai a scos pe piața un monitor căruia trebuie să-i cumperi separat suportul are soluția perfectă și pentru felul în care plătești toate prostiile de care n-ai nevoie. Cash-ul, se știe demult, e doar pentru droguri.

Apple Pay e un mod nou de a plăti cu telefonul, cel vechi constând în a-ți lăsa telefonul amanet. Serviciul funcționează acum și în România, ceea ce era cumva de așteptat întrucât la noi întotdeauna au lucrat bine serviciile.

Felul în care funcționează e irelevant dacă nu ai iPhone, așa că nu intru în detalii. Ideea e că plătești cu cardul, dar prin telefon. Pentru că exact asta îi lipsea până acum cardului, posibilitatea de a i se descărca bateria în trei ore din cauză că te-ai rătăcit printre pozele cu bikini de pe instagram.

Are careva un încărcător de iPhone? Mi s-a descărcat portofelul…

viitorul sună bine

Anunțul a generat un tsunami de entuziasm printre cei care au lichiditățile blocate în dezvoltări imobiliare (meșterii care-ți fac casa nu prea umblă cu POS-ul la ei), dar și printre cei cărora plătitul cu cardul contactless li se pare exagerat de elaborat (până scoți portofelul din buzunar sau poșetă… până scoți cardul din portofel… până miști cardul peste aparat… pffff…). E mai ușor să plătești cu telefonul care oricum e tot timpul în mână.

Conform celor mai recente estimări, plata prin Apple Pay va scurtă cu cel puțin 15% timpul petrecut la coadă la împinge-tava. Se poate afirma cu lejeritate, deci, că e un serviciu care face toți banii. Să dispară.

One thought on “Tot ce vrei să știi despre Apple Pay, dar ești prea sărac să întrebi

  1. Pingback: Ce ar putea face rușii cu datele mele biometrice? – tibicodorean.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.