Țigan atipic se îneacă în larg

În mod normal, nivelul acesta de apă i-ar fi fatal oricărui țigan

Asumându-și modest rolul excepției a cărei menire este să confirme regula, un țigan temerar s-a înecat zilele trecute în larg.

Genul de om care n-a fost niciodată încorsetat de stereotipii etnico-rasiale, țiganul s-a deosebit odată și pentru totdeauna de proverbialii lui semeni care se îneacă mereu la mal sfidând atât logica cât și orice instinct minimal de supraviețuire.

Expresiile deschizător de drumuri și dărâmător de bariere au fost folosite în conexiune cu fapta curajoasă a țiganului, a cărui meserie de bază era aceea de făuritor de umerașe.

Ironia s-a accentuat în momentul în care s-a descoperit faptul că după mulți ani în care furase curent de la rețeaua orașului, țiganul a fost la rândul lui furat de curent și dus în largul mării unde, nefiind în largul lui, s-a panicat, a obosit și a capitulat într-un abandon complet, demn de reprodus în baladele populare ale viitorului (gen Miorița).

Din nefericire, acest tragic incident le-a dat încă un motiv tuturor țiganilor să se teamă de apă, cu care oricum nu erau în realații foarte bune nici până acum.

———-
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.