Terorismul la romîni (e la pagina 5)

Liderul islamist Omar Bakri a declarat într-un interviu acordat bulgarilor că Romînia ar putea fi ținta unui atac terorist. Nu știm dacă domnul Omar vorbește în cunoștință de cauză sau doar la modul general, dar dacă mai este ceva pe la noi ce merită atacat de teroriști, să ne spună și nouă, să mergem să ne facem poze cu respectivul monument sau locație sau ce-o fi, înainte să fie ras de pe fața pămîntului.

Într-un alt interviu, ceva mai local decît precedentul, Cristian Delcea, expert în psihologia terorismului, dacă vă vine să credeți că există cineva care poate înțelege ceva din psihologia cuiva care s-ar arunca în aer doar pentru promisiunea unei vieți de apoi încununate de dezmierdările a 72 de virgine (și nu experte în domeniu, ceea ce ar fi oricînd de preferat), spunea în felul următor: Românii se sperie uşor şi, din naivitate, ar putea chiar să coopereze cu ei (n.m. cu teroriștii). Deci, romînii sunt fraieri, chestie pe care o bănuiam oarecum, dar care parcă prinde mai multă consistență venind din partea unui expert.

Banksy – Aruncătorul cu flori
Dar atenție! este necesar să facem o fină distincție, pentru că ceea ce pare adevărat la nivel macro poate fi exact invers la nivel micro. Romînii, în general, pot fi clasificați ca niște naivi inculți, bețivi leneși, dar mîndri, cu ifose și pretenții nejustificate, în timp ce romînul luat de unul singur poate fi, și este de cele mai multe ori, harnic, isteț, altruist, bun gospodar și real pansament pentru sufletele celor apropiați. Exact asta îi spune, în mare, K. lui J. în primul film Men In Black, explicînd motivul pentru care existența extratereștrilor n-a fost dezvăluită publicului larg.
Soluția propusă de expert, una pe care orice om cu o brumă de logică o poate intui și singur, este acordarea unei atenții mai mari fenomenului, adică renunțarea la confortul ignoranței și folosirea mai intensă a conexiunilor neronale ce vin ca dotare standard pentru fiecare dintre noi. Mai pe concret, domnul Delcea spune că  „Noi ne risipim resursele şi atenţia asupra unor personaje ca Bianca Drăguşanu, Cruduţa sau alţii de la emisiuni hilare cum este cea a lui Capatos în loc să fim atenţi la adevăratele probleme”. 

Pe scurt, zic eu, adevăratul terorist, adică cel care are potențialul de a provoca cele mai mari și mai durabile distrugeri, și asta la nivel național, nu doar local (gen o explozie mare, hiroshimică), este cancanul. Talibanii tabloidizării (Capatos, Gherghe, Măruță, etc.) bombardează constant turnurile gemene pe care se sprijină decența și bunul simț. Înarmați pînă-n dinți cu grenade cu anti-neuroni (Crudu, Drăgușanu, eleva lui Mazăre, Bote, etc.), soldații jihadului monden lasă în urmă mai multe victime decît un întreg convoi de mașini capcană. Dacă stau să mă gîndesc bine, nici nu există capcană mai mîrșavă decît cea a prostiei.

Vestea bună, ca să terminăm totuși într-un mod optimist, este că mai există încă speranță. Cruciada anti-îndobitocirecompletăapopulației pe bază de cancan a fost pornită de Robert Turcescu, cel care a fost primul care a sărit în sus și s-a agitat ca un apucat și s-a răstit la cei de la CNA (nu ca să-i desființeze ci ca să-i convingă să-și facă treaba) după ce a observat, cum bine au formulat cei de la paginademedia.ro, că televiziunile livrează jeg pentru rating. E vorba de ProTv și Antena1, care pentru rating (=bani) au făcut “divertisment” de calitate pe spinarea unei persoane cu dizbilități. Așa cum face OTV-ul de mulți ani încoace cu Dănuț Diaconescu & company.

În concluzie, cancanul dăunează grav sănătății psihice. Pentru o viață sănătoasă, feriți-vă de el ca de măgăruș!
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.