Teren viral: de-a v-ați ascunselea cu cățelul

Poate că nu atît de mult pe Youtube, dar pe Facebook sigur, clipurile cu oameni jucîndu-se de-a v-ați ascunselea cu cîini se viralizează de zeci de ori mai rapid decît orice inepție a Oliviei Steer. Pentru că de ce? Habar n-am, căci nu se așteaptă nimeni ca un cîine să fie bun la v-ați ascunselea.

Oamenii ăștia hazlii de ascund după cîte o ușă, în bătaia camerei de filmat, și apoi așteaptă rînjind să fie găsiți de aceleași animale pe care trebuie să le păzească să nu mănînce rahat de pe jos; aceleași animale care își mușcă coada pentru că nu-și dau seama că face parte din ei; aceleași animale care se latră în oglindă, unde cred că se află un alt animal; aceleași animale pe care le poți păcăli de zeci de ori să fugă după o minge invizibilă, pe care doar te prefaci că o arunci.

Se simt ei bine imaginîndu-se mai inteligenți decît un cîine? Indubitabil. O fac doar pentru că nu au prieteni umani cu care să se joace? Posibil. Ai putea face asta cu orice alt animal? Exclus, căci pisicilor nu le pasă, țestoasele sînt prea lente și peștii nu pot ieși din acvariu să te caute. De asta e cîinele cel mai bun prieten al omului. Al omului care chiar nu are alți prieteni.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.