Taxi uber alles

3.000 de taximetriști și 3.500 de bâte de baseball au participat azi la un protest împotriva transportului neautorizat de persoane.

Surse de încredere spun că ar fi venit mult mai mulți șoferi de taxi dacă protestul era anunțat la Radio ZU.

Taximetriștii au reușit să convingă executivul să modifice legea taximetriștilor, care fusese scrisă pe spatele unei iconițe în 2003 și care spunea, pe scurt: “Dă-te-n spume, fraiere, că mă grăbesc!”.

Unii șoferi de taxi au trebuit să își dea singuri șpagă pentru a ajunge în Piața Victoriei, pentru că nu aveau traseu pe acolo.

Manifestația este un semn de nemulțumire față de ceea ce taximetriștii numesc “piraterie”, motiv pentru care aceștia au sesizat și Consiliul Concurenței, să fie siguri că vor rămâne singurii pirați de pe piață.

A fost foarte greu să se identifice liderul taximetriștilor, pentru că toți își spuneau unul altuia “Boss”.

Cât de ofticați sunt taximetriștii pe aplicațiile de smartphone ce facilitează transportul de persoane? Sunt uber ofticați.

Din moment ce la circ nu mai e voie cu animale, sute de părinți și-au dus copiii la protestul taximetriștilor ca să le arate maimuțele.

Negocierile dintre taximetriști și autorități au durat foarte mult, pe motiv că taximetriștii vorbesc doar pe ocolite.

Protestul ar fi trebuit să țină patru ore și jumătate, dar a ținut șase, fiindcă taximetriștii nu au avut să dea rest.

La sfârșitul zilei, nu a știut nimeni cât a ținut protestul taximetriștilor, pentru că nici unul dintre ei nu pornise ceasul.

Conform planului, durata protestului trebuia să fie de exact două pungi de semințe de floare, dar unii șoferi au plecat mai repede fiindcă luaseră de bostan și le terminaseră mai repede.

Foto: internet

12 thoughts on “Taxi uber alles

 1. Andras

  Un pamflet facut probabil pe banii uber, sa ii fie Rușine autorului ,pentru ca nu prea e de glumit. Autoritățile statului stau cu mâinile in sân si nu fac nimic. Cei de la uber fac transport de persoane fara autorizație si acest lucru este interzis pe teritoriul României ( in Ungaria si alte tari au fost interziși ). Probabil ca șpagă data de cei de la uber a fost suficientă ca sa nu se faca valuri, pentru ca exista cadru legislativ care sa ii sancționeze . Situația taximetriei din București care practica ,,japca” se datorează tarifelor de mizerie care sint impuse de către firmele de taxi si a taxiurilor din Ilfov care nu au ce caută in București si deasemenea autoritățile nu fac nimic.

  Reply
  1. Mr. K

   Hai sa iti mai zic una: Daca o cursa face 7 lei, e decizia mea daca las sau nu 3 lei spaga, nu trebuie sa ii opreasca soferul de la sine putere…

   Reply
  2. Oliver

   Mai bine așa decât cu jegurile alea de taximetriști.Acum sunt la universitate si un borat de la taxi Apolodor nu vrea sa ma ducă acasă pe motiv de”nu am cursa sefu de acolo”Bai daca ii este greu sa stea in morții lui acasă si sa facă niște cornete ca aia era îndeletnicirea lor.

   Reply
  3. Robert

   Va doresc din tot sufletul sa aveti o problema urgenta de rezolvat si din 10 taximetristi sa nu se gaseasca niciunul care sa vrea sa te duca unde ai treaba pe motiv ca nu are “drum pe acolo” sau te intampina cu traditionalul ” 60 de lei e ok boss ? ” Sincer, personal nu va inteleg indignarea decat daca aveti vreo ruda care intamplator lucreaza ca taximetrist iar aceea ar fi singura sursa de venit a familiei. Si nu incercati sa vorbiti de spagi la uber cand majoritatea taximetristilor sunt niste lichele evazioniste.

   Reply
   1. Robert

    Multumesc de apreciere domnule taximetrist , va urez sa aveti cat mai multi clienti la fel de educati ca si dumneavoastra.

    Reply
 2. chery

  cand sunt la Bucuresti prefer transportul in comun,ultima data 4 taxiuri mi-au refuzat cursa pe motiv ca e prea scurta (pantelimon/unirii)..stateau si cafengeau la gramada… suparat am protestat cu bun simt,erau sa ma bata !!!!! SI ghinionul meu.. cand au acceptat cu comanda de la hotel !!! Logan care numai caruta nu se numea,mizerie si miros de neinchipuit,soferul fuma si vorbea la telefon in acelasi timp pe toata durata cursei geamurile fata deschise ambele (nu am reusit sa il inchid iar el nu ma baga in seama ca era obsedat cu un prieten la telefon cum sa o frece pe una deseara) Tinuta ? tricou nespalat ,bermude,slapi,igiena corporala dizgratiosa.Asa ca dragi taximetristi mai ales din Bucuresti ..civilizatia incepe de la apa si sapun lasat Uber in pace.
  Patania mea a avut loc vara trecuta.

  Reply
 3. Nocs

  Aveti parte de taximetristi jegosi ca va urcati in toate mizeriile de masini. Iar daca faci comanda de pe aplicatie (vezi clever sau star) nu are voie sa refuze nici o cursa indiferent de lungime. Mai uitati-va si la voi jegosilor. Merg cu taxiul zilnic ca la pretul asta isi permite orice roman. Nici nu mai vreau sa-mi iau masina. Si nu am avut probleme nici cu tigani , nici cu carute, nici cu maimute, nici cu nimic. Si e omenesc sa lasi 10% bacsis ca si cand te duci cu nevasta-ta sa ii bagi shaorma in gat tot lasi cativa lei la shaormar. Toti vreti conditii si aveti drepturi dar obligatii pula. Futuva-n gura de “romani”. Taranul de oras, cel mai prost animal.

  Reply
 4. Unu'

  Felicitari pentru articol 😉
  Se pare ca ai deranjat un taximetrist…nu e problema…avem peste tot specia asta! Sper sa intre cat de curand pe cale de disparitie (nu am folosit nici uber nici taximetrele de f mult timp) “Succesuri”!

  Reply
 5. 0gar

  Mi-e greu sa raman obiectiv, avand rude printre taximetristi, pai cate patanii mi-au povestit ei despre clientii pe care-i transportau, ma si mir ca nu s-au lasat de meserie. Ca sa fii taximetrist in Bucuresti trebuie sa fii ori un dereglat-insomniac-dezaxat (gen varu’ Iulica) ori un disperat si sa ai rate mari la o Banca sau mai multe Banci (ca unchiu’ Fane). Si ei, taximetristii, independenti sau angajati la un patron, ar prefera ca sa conduca masini noi-noute, mari, late, incapatoare, cu portbagaje mari, cu scaune confortabile pentru clienti, cu aer conditionat (care sa si functioneze) si cu wi-fi gratis, dar atunci ar fi nevoiti sa dubleze preturile. Dar clientii vor ca transportul sa fie repede si ieftin. Dar in primul rand -ieftin.
  Pe de alta parte, acum 100 de ani, birjarii erau profund nemultumiti de inventia aia draceasca numita automobil, care facea mult fum, era prea zgomotoasa si le speria ca toti dracii -caii de la trasura. Poate ca au facut si ei greve atunci, nu stiu, ca nu eram nascut pe vremea aia, dar in prezent nu mai trece pe strada nici o trasura, nici o caleasca, cred ca birjarii de-altadat’ ori si-au cumparat un automobil, ori si-au gasit alte ocupatii (umfland rotile la masini la VULCANIZARE).
  Deci… da, aplicatiile de pe telefonul mobil si transportul persoanelor facut cu masinile personale de catre soferii amatori reprezinta viitorul in taximetrie, si trebuie sa fii rupt de realitate (adica trebuie sa fii prea taran) ca sa nu-ti dai singur seama de asta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.