Țara asta are nevoie de o clasă mai bună de infractori

Primarul ducelui tîrg al Ieșilor, Gheorghe* Nichita, s-a folosit de Poliția Locală ca să-și spioneze gagica. Spun că și-a spionat ‘gagica’, și nu ‘iubita’, pentru că omul nu pare să fie destul de evoluat pentru a genera sentimente atît de complexe precum iubirea, chiar dacă a fost căsătorit; iar pentru reproducere nu-ți trebuie cap.

Agenți de teren angajați de primarul Gheorghe Nichita
ca să-și spioneze gagica (poze e de aici)

Ok, primarul a folosit polițiștii locali de parcă ar fi fost propriii lui culegători de bumbac și pentru a urmări diverși oameni de afaceri, dar asta e de așteptat din partea unui baronache local ce a înfrumusețat orașul doar ca să fie prezentabil în ziua în care s-a căsătorit fie-sa.

Dar ce specie de cocalar frustrat trebuie să fii ca să-ți pui subalternii să verifice dacă patul gagicii tale scîrțîie și în absența ta? Trebuie să fie mega-jenant să ai un șef atît de instabil și nesigur pe el. Pun pariu că-i întreba într-una pe cei din primărie dacă îi stau bine hainele sau dacă i s-a stricat freza. Și se aștepta ca toată lumea să rîdă de fiecare dată cînd credea că spune ceva amuzant. Și proștii rîdeau.

De asta merg treburile atît de rău la noi în țară – pentru că infractorii politici de la noi sînt atît de proști încît își pierd timpul cu găinării și intrigi de alcov în loc să-și vadă de fărădelegile lor. Politicienii din vecini complotează să anexeze țări întregi, ai noștri angajează polițiști să stea de pază la vaginele lor preferate. Gîndesc la nivel mărunt, de amibă. N-au planuri pe termen lung, funcționează după principii de șuți amatori: ia banii și fugi!

Un psiholog ar putea diagnostica mai clar bolile psihice care-l afectează pe Ghiță, dar sînt aproape sigur că au legătură cu faptul că are penisul mic și se simte incapabil să satisfacă o femeie. Altfel n-ar fi atît de paranoic și de gelos cînd gagica lui iese la o cafea cu altcineva. Un boss adevărat puțălește ce vrea el, cînd vrea el, unde vrea el, cel puțin așa mi-au lăsat impresia filmele cu mafioți pe care le-am văzut. Și o face în timp ce-și întreține familia, ca un tată responsabil. Nu pune păcălici să o pîndească pe la colțuri pe tinerica pentru care și-a părăsit soția. Mă tem că nici Diseny Channel n-ar pune în scenă o asemenea poveste, e prea incredibilă.

Mie, personal, mi-e rușine de amatorismul lui. La valoarea lui, Gheorghiță trebuia să aibă zece amante, nu una. Unele cu jumătate de normă, altele cu normă întreagă, în funcție de pofte și de posibilități. Cum să te poți numi tu ‘întîiul gospodar al orașului’ dacă tu nici măcar nu-ți poți gospodări singur futaiurile? Cum să-ți fuți tu case și averi din banul public, cînd tu n-o poți fute în voia pulii nici măcar pe blonda de la ‘managementul calității’? Cum să fii din PSD și să fii mai penibil decît Șova? Cum să fii mai ridicol decît tipul care crede că cine vrea să dea bacșiș tipului care livrează pizza va merge pînă la unitate după bonul fiscal? Cum? A fost Mazăre ocupat și n-a avut timp de un schimb de experiență?

E trist că un centru academic precum Iașiul are un primar, scuzați expresia, vai de pula lui.

*evident că-l cheamă Gheorghe, ar fi fost culmea să-l cheme altfel;
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.