SuleyMasterchef Magnificul

Sezonul 2 al Masterchef a debutat în umbra aruncată de turbanul magnificului Suleyman, demonstrînd clar că oricît de bine ar găti romînii, tot mai bun e un rahat turcesc. Chestie care le-a lăsat un gust amar în gură pacheprotopopeștilor, motiv pentru care aceștia s-au gîndit că trebuie rapid făcut ceva pentru ca maioneza audiențelor să nu se taie de tot. În ciuda faptului că este o emisiune despre gătit, acesteia pare să-i lipsească sarea și piperul. Trebuia cumva condimentată.

Multe nu se puteau face, rețeta showului fiind bine stabilită și acceptînd puține artificii estetice sau de conținut. Cei trei care au speriat Voiculescul, determinîndu-l pe acesta să încropească și el un Top Chef diluat și insipid, și anume chefii Sorin, Florin și Cătălin, erau singurele ingrediente locale cît de cît calitative cu care de putea lucra. Asta chiar dacă le sare prea ușor muștarul pentru niște profesioniști. Get it? Bucătari cărora le sare muștarul… Anyway, băieții aceștia parcă prea des își ies din pepeni și fac istericale ca niște fete mari atunci cînd concurenții își dau ignoranța pe față. Chestie mai mult sau mai puțin justificabilă. Mai puțin aș zice eu, încît de multe ori iritarea acestora este exacerbată de dragul spectaculozității, momente în care se aruncă dintr-o parte în alta atît cu insulte cît și cu farfurii și șervețele branduite cu nume de detergenți (product placementul este chiar profi).

Și asta poate fi partea care îi îngrețoșează pe majoritatea telespectatorilor: injuriile gratuite și inutile și de multe ori nesimțite. Adică ne place scandalul, dar nu întotdeauna. Iar partea cea mai consistentă, deocamdată, a emisiunii este formată dintr-un piure de aere de superioritate așezat pe un pat de aroganță și stropit cu un sos de grobianism, cu o reducție de răutate pură, toate asezonate cu un risotto din muguri de ipocrizie și măgării gratuite, chestie care pare că le pică greu la stomac romînilor.

Și cum s-au gîndit mentaliștii media de la ProTV să scape de sub iataganul suleymagnificului Kanal D? Păi tot cu un scandal, of course. L-au pus exact pe ăla care pare mai inocent dintre cei 3 ratatui să se ie la harță cu un concurent, pentru ca mai apoi toată treaba să fie despicată în 4 în media și poate că astfel ciorba Masterșefilor să fie reîncălzită pînă la temperaturile record pe care le atingea anul trecut. Însă nu știu de ce am așa un feeling că o să se ardă la limbă cu ea. Pentru că băieții nu-s deloc simpatici, și asta contează la public. S-a văzut că orice rahat aruncat în ventilatorul prime-time-ului are alt miros dacă cei care-l gestionează par a fi cît de cît simpatici (Măruță, Gherghe, chiar și Capatos are un zîmbet relativ plăcubil, deci pare om de treabă). Ceea ce masterșefilor nu le iese de nici o culoare.

Ei, nici gătitul audiențelor nu-i așa ușor cum crede lumea.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.