Serialul The Flash are scenariști înceți

Pentru că mă încîntă chestiile frumos colorate și îmi vibrează coarda epică la ideea de supereroi ca unui copil mic, pierd destul timp cu desene animate, benzi desenate și seriale americane cu intrigi puerile ce pot fi cel mai apt descrise ca ‘desene animate cu oameni’. Unul dintre acestea e The Flash. E despre un tip simpatic care aleargă atît de repede de abia se ține CGI-ul după el.
N-am eu mari pretenții de la o poveste în care ființe meta-umane controlează vremea, se teleportează doar concentrîndu-și voința sau călătoresc înapoi în timp alergînd la viteze ce depășesc bariera relativității. Nici nu strîmb din nas cînd eroul fuge vertical pe sticla zgîrie-norului. Sau cînd merge pe apă, ca un alt supererou pe care-l sărbătorim zilele astea. 
Însă cînd noțiunile elementare de logică și bun-simț sînt ignorate, atunci mă oftic și… și… și mă uit în continuare la serial, dar nu cu aceeași plăcere. O să explic exact unde s-a produs declicul. Era în episodul în care tipul care are un pistol care îngheață tot și tipul care are un aruncător de flăcări au inclus-o în gașca lor de răufăcători și pe sora lor, care are un pistol care transforma totul în aur. Pistol cu raze Midas, i-aș fi spus eu. 
Captain Cold, Heat Wave și Golden Glider, cu tot cu minunatul lor arsenal, au jefuit un camion cu bani. Și aici m-am oprit eu și am zis ‘no fucking way!’. Adică au un pistol care poate transforma pînă și noroiul în aur, dar ei se duc să fure niște cash. Pentru că de ce? Sînt dependenți de senzații tari? Ce, le era greu să împuște niște bolovani cu pistolul lor magic și apoi să treacă pe la o casă de amanet? Aurul e mai sigur decît orice valută și nici nu se devalorizează în timp, ba dimpotrivă. 
Deși, dacă tipa se apuca să transforme tot ce prindea în aur, inflația provocată pe piața aurului i-ar fi scăzut acestuia valoarea. Și e foarte probabil ca exact asta să se întîmple atunci cînd scapi de dușmani transformîndu-i în statui de aur. Așa că poate că-i mai bine să opereze cu cash. 
Înseamnă că scenariștii nu-s deloc înceți, iar serialul e mult mai complex decît pare. Wow! Oricum, Gotham e mai bun.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.