Secretul longevității: încearcă să nu mori cît mai mult timp

Pentru a trăi cît mai mult, tot ce trebuie să faci este să nu mori. Simplu, nu? Cu cît reușești să nu mori mai mult, cu atît viața ta va fi mai lungă și mai plină de bucurii; principala bucurie fiind, desigur, faptul că n-ai trecut încă în lumea celor drepți și orizontali și mai poți socializa puțin pe FB, mai poți urmări seriale americane pe interneți, mai poți bea o colă după ce-ai mîncat o șaormă. Conform studiilor empirice, cola după șaormă este cea mai plăcută senzație umană de care poți avea parte pentru mai puțin de 20 de lei.

Poți încerca să nu mori în cele mai diverse feluri, unele mai eficiente decît altele, poți să faci mult sport, poți mînca sănătos, poți renunța la vicii, poți păcăli un vampir să se îndrăgostească de tine și apoi să-l șantajezi emoțional să te transforme, poți să faci baie într-o piscină în care ai scufundat niște coconi extratereștri, poți face tot ce vrei tu să faci, important e ca în tot acest timp să vrei din tot suflețelul tău să nu mori. Pînă la urmă, ‘a muri‘ e verb de voință. Sau nu, habar n-am. Chestia asta cu verbul de voință am auzit-o și eu pe undeva și mi s-a părut destul de isteață încît s-o reproduc aici.

Eu de cînd mă știu am vrut să nu mor. Pînă acum mi-a reușit de minune, deși n-am făcut nimic special în privința asta. Singurul efort conștient depus în scopul nemorții mele a fost să îmi asigur hrană suficientă și apă. Dar nu 2 litri pe zi, aia e prea mult. Bine, ca să fiu complet sincer, de partea cu hrana și apa s-au ocupat alții timp de cel puțin două treimi din viața mea. Ca să vezi, longevitatea ta depinde și de alții, ce chestie…

De asemenea, spălatul pe dinți ajută. Nu știu exact cum, dar ajută. Igiena orală ajută zîmbetul, zîmbetul ajută atitudinea pozitivă, atitudinea pozitivă influențează starea generală de bine, care stare generală de bine e un ingredient cheie pentru a te menține în viață cît mai mult. Asta ar putea fi o teorie și n-ar fi cu nimic mai ridicolă decît majoritatea idelilor pe care le debitează tot felul de speakeri motivaționali.

Eu n-am nevoie de speakeri motivaționali. Pentru că-mi place să fiu leneș. Aș putea fi leneș la nivel profesionist. Dacă s-ar organiza o olimpiadă internațională de lene, aproape că m-aș gîndi să mă înscriu.

Grup de oameni sărbătorind faptul că nu au murit încă

Așadar, pentru longevitatea ta, fă cît mai multe chestii care-ți plac! Dacă printre chestiile care-ți plac se numără alcoolul, țigările, drogurile tari, sexul cu necunoscuți, săritul cu para-coarda sau aventurile prin junglă, fă-le cu moderație.

Pentru unele specimene ale rasei umane pare la fel de important să-și asigure nemurirea prin reproducere. Eu nu văd cum procreerea ar putea să mă ajute pe mine să nu mor. Tot ce face e să-ți asigure niște variante mai mici de-ale tale care să te plîngă atunci cînd faci precum contabilul și îți închei socotelile cu viața.

Cînd o să mor eu, și sper ca asta să se întîmple cît mai tîrziu și, dacă se poate, în somn, aș prefera să nu mai mîhnesc pe nimeni cu moartea mea. O să fiu eu destul de mînit. Sau poate că nu, poate că n-o să-mi pese deloc. Poate că dincolo de vălul cenușiu mă așteaptă un nivel superior al existenței și o să descopăr că mi-am pierdut timpul ca prostul aici, pe pămînt, printre hipsteri raw-vegani, reality show-uri cu pseudo-vedete și hoteluri pentru cîini.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.