Săptămâna pe scurte | 22-26 iunie 2020

Banii, în general, fac pământul să se învârtă. Banii din exploatarea ilegală a lemnului, în particular, fac pământul să alunece și să-ți distrugă gospodăria.

Profesorii de liceu au dezvăluit și în această săptămână “perlele” de la BAC ca și cum educația copiilor nu ar fi fost responsabilitatea lor.

În continuare, coronavirusul e ca durerea de cap la femei: ți se spune că există, dar tot nu-ți vine să crezi că-i adevărat. Exact ca durerea de cap, îți strică toată distracția.

Venirea unui al doilea val de infectări devine din ce în ce mai certă pe măsură ce oamenii își dau seama că România nu e genul de țară în care lucrurile reușesc din prima.

Deși era aproape imposibil, Rareș Bogdan a reușit să aibă un comportament la fel de ridicol ca ținutele lui.

Un grup de cercetători de la Institutul de Matematică al Academiei Române a reușit să descopere ecuația prin care se confirmă că PSD și PNL sunt, într-adevăr, aceeași mizerie.

În continuare, în ciuda apariției FaceApp, cea mai bună aplicație de transformat bărbații în femei rămâne închisoarea.

Litoralul românesc este în continuare nefrecventabil și asta nu are nici o legătură cu pandemia.

USR PLUS a fost înregistrată oficial la Tribunal ca alianță politică având ca scop principal filmarea unei noi a continuări a filmului “Răzbunarea tocilarilor”.

Concedieri masive la Tarom: compania a trebuit să facă reduceri de personal, scoțând din schema de personal aproape 400 de veri, cumnați și rude de gradul doi.

Liviu Dragnea a dat un interviu din închisoare, deși din atitudinea lingușitoare a reporterei părea că participă la o vizită conjugală online.

Cel mai bun falsificator de bani român a fost arestat. Cei mai buni falsificatori de muncă rămân în continuare angajați în instituțiile publice.

Azi e ziua drapelului național și multor români li se fâlfâie.

Motivul pentru care terasele sunt deschise, dar nu și restaurantele, ține de faptul că virusul are fobie de spații închise.

Din cauza inundațiilor, sărăcia a trecut pe plan secund în topul chestiilor care fac prăpăd în Valea Jiului.

Focar de coronavirus la Antena 1. Este prima dată în istorie când un virus infectează un cancer.

Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

3 thoughts on “Săptămâna pe scurte | 22-26 iunie 2020

 1. nelu

  feed-back pt saptamana in curs.
  Inundatii:
  1. Schimbarile climatice provoaca fenomene extreme. La noi ploi puternice/seceta.
  2. Gasim simplist (dar doar partial) vinovatul: padurile (lipsa)
  3. urmare: Klaus, Ministrul mediului, media, tu, noi etc… devinim peste noapte specialisti in amenajari hidrografice si cerem impaduriri. De la x% la y% (dupa cum spune si Academia Romana)
  4. Traim epoca in care specialistii nu sunt ascultati, dreptatea se decide pe FB si tine de numarul de like-uri.
  5. Rational, daca impadurim x ha de padure in HD nu mai ploua 100l/m2 in 4 ore in Uricani?
  6. Mai discuta cineva zilele astea cu un coleg de-a lu iliescu (specialist in amenajari hidrografice)?? mai redimensioneaza cineva poduri diguri baraje,canalizari?
  7. Mai curata cineva cursul apelor de “impadurirea” care aici ingusteaza cursul apei diminuand capacitatea de colectare a apei?
  8. ca tot e la moda Harari. “ism” = religie zicea el. Rationalul dispare, Noua Religie spune plantati copaci si nu va mai ploua mult. un fel de dans al paparudelor pe invers. Crede si nu cerceta.
  9. Din cele mai vechi timpuri omenirea a progresat intelegand natura si imblanzind-o. Cu calm, cu ratiune.
  Final
  Am urmarit zone cu inundatii si avalansa de fake news. De cele mai multe ori cauza inundatilor a fost cantitatea prea mare de apa cazuta in interval scurt de timp. aici poate fi clima de vina. Sa nu raspandim falsa stire ca daca impadurim 1000ha in valea Jiului acelea pot retine tot excesul de apa cazut. Nu este posibil. Padurea retine apa, dar nu cat scrie pe facebook. Nimeni nu vorbeste zilele astea despre ce se poate face concret pt ca la anul sa nu se repete fenomenul sau macar sa fie controlat. Ne mintim singuri.

  Reply
 2. nelu

  feedback politic
  Ca tot vin alegeri (daca ne lasa virusu)
  Promoveazi mult “PSD PNL” aceasi mizerie (aici sau in podcast), cat sa demobilizam iarasi lumea sa mearga la vot ca in 2016. Atunci sloganu era “ma pis pe el de vot, votu meu nu conteaza”. Dupaia tot glume o sa faci cand PSD+aliati o sa castige alegerile cu 50%+ si o sa il certi pe KJ de ce nu pune premier pe Ciolos, ca tu asa ai face in locu lui.
  Indiferent cat de multi tampiti is in PNL sau chiar USR+ is mai putini ca dincolo. Imagineaza-ti tu cum arata Romania acum daca era guvern PNLUSR+ in ultimii 4 ani.
  Un exemplu matematic simplu. Mizeria de Boc acum 10 ani inaugura 100km de autostrada pe an pe final de mandat. Ailati au ajuns la sub 30 si au tinut o asa 7 ani.
  Acum in jumate de an “astialati” au semnat deja 70km si pana la final de an cam tot atat. Asta ar insemna ca ajungem din nou la 100km inaugurati/an dupa 3 ani de lucrari.
  Boc vs Firea
  Bolojan vs Mazare
  KJ vs Olguta
  toti primari… dar nu toti la fel. Nimic nu este la fel si la 30+ responsabilitatea sociala trebuie sa mearga dincolo de share si like.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.