Săptămâna ALTFEL la Școala Vieții

“Săptămâna Altfel” este un program prin care Ministerul Educației susține educația alternativă. Inteligența stradală pe care se concentrează curicula Școlii Vieții este pusă pe plan secund vreme de șapte zile, timp în care atât elevii, cât și fraierii cărora elevii le iau banii de buzunar se bucură de noi experiențe inculturale și antisociale.

Având sloganul “Să ști m-ai multe, să fiii mai bun“, programul combină spiritul unei instituții de învățământ progresiste cu senzația aia pe care o ai când simți că petrecerea urmează să se strice pentru că doi tipi beți o să se bată din cauza unei manele.

 

Obiectivele propuse

Timp de o săptămână, bagabonțeala aprobată de minister ca plan de învățământ este înlocuită de activități speciale, furturi de meserie, schimburi de experiență cu foști deținuți și TED Talk-uri ținute de viitori deținuți. Scopul acestor activități este diversificarea schemelor de descurcăreală prin care elevii se vor întreține după absolvirea cursurilor.

Structura laxă a programei școlare a Școlii Altfel permite ca Săptămâna Altfel să fie ținută în orice perioadă, în funcție de combinațiile pe care le au profesorii cu prietenarii lor din țară sau din străinătate.

Indiferent că se adresează celor mici, care abia au învățat cum să salte bani din portofelele părinților, sau avansaților, care fac profit din vândut gramul la zeroșapte, activitățile din Săptămâna Altfel trebuie plănuite din timp și organizate cu atenție și cu ochii în patru, să nu vină garda.

 

Documente necesare pentru participarea la Săptămâna Altfel

  • extras de card, adică dovada că poți extrage un card din poșeta unei tipe care stă pe telefon în autobuz sau metrou;
  • copie ilegalizată după cartea de identitate, adică un buletin fals;
  • scrisoare de intenții criminale;
  • eseu de 1.000 de cuvinte având titlul “Dragnea președinte”;
  • dosar cu șină.

În absența oricăruia dintre documentele de mai sus, se poate încerca o “intervenție” la responsabilul cu înscrierile. Intervențiile încep de la 200 de euro, sau echivalentul în lei, bani care trebuie rulați frumos într-un fișic, așa cum s-a putut vedea de mai multe ori în serialul The Sopranos.

 

Idei și exemple de activități extrașcolare în Săptămâna Altfel

Orientativ, Ministerul Educației și Efortului a enumerat o serie de activități cu caracter facultativ care pot fi urmărite în cadrul Săptămânii Altfel. Inițial, ministerul a intenționat să propună cinci categorii, dar una s-a furat și una s-a pierdut, rămânând astfel doar trei:

  1. Artistice: mâncat semințe și vorbit în timpul filmelor; bătăi cu galeriile de fotbal; huiduit piese de teatru în care se menționează cuvântul “evreu”; tag-uit clădiri proaspăt renovate; vizitat librării și furat cărți care par scrise de homosexuali; ateliere de creație unde își pot fabrica singuri arme albe; cursuri de dans și cursuri de hărțuit femei care nu vor să danseze.
  2. Tehnico-științifice: experimente de chimie axate pe vândutul de etnobotanice minorilor și apoi observarea comportamentelor de zombie provocate de acestea; agresiuni fizice fără profesor; cursuri de programare a următoarelor lovituri; matematică și statistică în cardul jocului de alba-neagra; reglări de conturi sau reglat telescopul pentru a vedea în apartamentele din blocul vecin.
  3. Sportive: fugă, sprint, sărituri peste garduri, turnicheți și alte obstacole, alergare ușoară, stat pe bancă cu picioarele și bătut pasul pe loc.

 

În lipsa unor date oficiale, pe care cei de la Școala Vieții refuză să le ofere pe motiv că nu raportează la nimeni, se preconizează totuși că și anul acesta Săptămâna Altfel va fi un succes. Atât autoritățile incompetente, cât și conducerea Școlii Vieții ne-au asigurat că vor face să fie bine.

 

Sursa foto: Austin Powers in Goldmember

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.