Roșiile cu ‘țugui’ sunt otrăvitoare, zice vînzătorul de roșii fără ‘țugui’

Edwards: Why the big secret? People are smart. They can handle it.
Kay: A person is smart. People are dumb, panicky dangerous animals and you know it. Fifteen hundred years ago everybody knew the Earth was the center of the universe. Five hundred years ago, everybody knew the Earth was flat, and fifteen minutes ago, you knew that humans were alone on this planet. Imagine what you’ll know tomorrow.

Iisuse FHM Crisoase, da’ proști mai sînt oamenii! Exact așa cum zicea agentul Kay în primul Men in Black, oameni sînt niște dobitoace proaste și panicarde. Și mă refer aici la toți cei care au propagat vrăjeala asta cu roșiile țuguiate, adică la ‘redactorii de știri’, că mi-e greu să le zic jurnaliști.

Adică, apare un buzoian oarecare și explică în termeni cît se poate de vagi că roșiile țuguiate sunt pline de otrăvuri și toată presa sare de fund în sus, înghițind pe nemestecate gălușca cu roșiile cancerigene și propagînd ‘senzaționala’ descoperire.

Și nu, omul care a pornit toate astea, ‘cercetătorul buzoian’, nu explică nimic în termeni științifici sau chimici sau biologici, ba chiar folosește cuvîntul ‘imunat’ în loc de ‘imunizat’, ci în cel mai generalist mod posibil, susținînd în principiu că “ăștialalți bagă tot felul de chimicale în legume, care se adună în extremitatea fructului”. Teoretic, roșiile sunt fructe, nu legume, deci aici are dreptate. Dar partea cu extremitatea care adună toxine ca un apendice vegetal e de domeniul ridicolului, zic eu care am zero cunoștințe în agricultură. Din fericire, sunt destui oameni mai pricepuți ca mine, așa că am să le predau lor legătura. Comentariile sunt luate de aici

Sunt de acord cu domnul Nae Popescu, se poate observa asta și din titlul postării. Dar cel mai mult mi-a plăcut comentariul domnului Rugină, care se adresează direct autoarei.

Acestea fiind spuse, eu vă doresc poftă bună! Nu de alta, dar pînă acum am auzit despre orice aliment că provoacă cancer, inclusiv despre apa minerală. Așa că stați liniștiți, cancerul nu se poate depista cu ochiul liber, decît atunci cînd e deja prea tîrziu.
. . .
  . .
    .
  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.