România are cel mai Black Friday din lume

România e fruntașă la multe categorii: toalete în fundul curții, mame minore, impozite pe muncă, performanță în corupție și Black Friday. Dacă la unele dintre acestea suntem doar cei mai buni din Europa, la Black Friday suntem cei mai buni din lume. O spune și poza care arată că țara noastră a fost pe primul loc pe Google la numărul de căutări pentru “Black Friday” în ultimele șapte zile. Dacă se adăugau și cifrele obținute din căutările pentru “Blec Fraidei”, eram premianții galaxiei. Dar n-a fost să fie. Ne-au întrecut glofenienii din Sistemul 32X.

Reușita asta n-are nici o legătură cu pofta nebună de cumpărat aspiratoare a românilor. Motivul pentru care i-am întrecut chiar și pe amărâții de americani la o sărbătoare inventată de ei este faptul că am ținut-o cu o săptămână mai devreme. Adevăratul Black Friday, cel american, e pe 23 noiembrie, adică în ziua în care majoritatea românilor sunt deja sătui de înjurat curierii care nu le-au adus coletele.

Românii sunt un fel de catolicii reducerilor – au ținut Black Friday-ul cu o săptămână mai devreme. Ceea ce nu-i rău deloc, că de obicei îl țin prin februarie sau de Paște. Orice promoție poate fi un Black Friday la noi: Black Friday-ul Îndrăgostiților, 1 Mai Black Friday-esc, Mica Unire și Marea Reducere de Preț, Sfântul Black Friday-rie sau alte sforțări demne de creativii de la Altex.

Ceea ce îmi aduce aminte de o glumă mai veche:

Î: Cum se numește la români o promoție care n-are nici o legătură cu Black Friday?

R: Black Friday.

 

2 thoughts on “România are cel mai Black Friday din lume

  1. Claudiu

    Google Trends nu arata numărul de căutări, ci abaterea pozitivă de la numărul căutărilor uzuale. Deci e normal ca in perioada de Black Friday (care la noi e mai devreme cu o săptămână) abaterea aia sa fie mai mare fata de țări în care Black Friday urmeaza să fie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.