Regimul alimentar bazat pe ascunderea salamului face minuni

După ce un grup compact de cercetători români a reușit să demonstreze fără echivoc că există o legătură directă între supraponderabilitate și cantitatea de calorii ingerate, era de așteptat să se descopere că regimul alimentar fundamentat pe ascunderea salamului este al naibii de eficient.

Adevărul e simplu, aș putea spune că e la mintea cocoșelului. Reducerea semnificativă a numărului de calorii consumate are un impact pozitiv asupra siluetei, slăbind-o. Pe deasupra, efortul depus în timpul acțiunii de ascundere a salamului contribuie la tonifierea musculară.

După cum se știe prea bine, efortul fizic eliberează în creier endorfine ce provoacă o stare de bine. Ascunderea temeinică a salamului poate avea efecte similare, toate depinzând însă de pasiunea cu care e ascuns mezelul, timpul alocat respectivei îndeletniciri, dar și de tipul salamului.

Cu toate acestea, rezultatele au fost îmbucurătoare și cu tipurile de salam mai uscățel, de Sibiu, cu salamul săsesc cu forma lui pătrățoasă cu tot, chiar și cu unii cârnăciori mai zdraveni. Din păcate nu s-a găsit nimeni disponibil pentru a testa eficiența ascunderii cârnăciorilor de bere, studiul fiind astfel oarecum nefinalizat. După cum se spune, nici nu contează foarte mult mărimea salamului, ci cât de bine e ascuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.