Pușca și cureaua lată, ce șpagat făceam odată

Tanti mama lui Mircea Badea i-a vîndut acestuia scunele preferate, alea pe care micuțul ei făcea șpagat după șpagat în timp ce se dezmierda din priviri în oglindă, pipăindu-și bicepșii, și habar n-avea că urma să fie cel mai feroce antibăsist din România. Și nu numai că le-a vîndut ieftin, dar le-a vîndut lajumate de preț, asta în timp ce Mircea, fără să bănuiască nimic, făcea unul dintre cele mai macho chestii pe care le poate face un tip macho – împușca o planșă de carton și purta pulover de lînă.

Ca să fie ironia completă, și ca să se risipească de tot acele zvonuri răutăcioase care spun că Mircea Badea are mai puțin umor decît o clanță udă și că n-ar ști ce-i aia o glumă nici dacă gluma ar veni și l-ar plăti să o pupe în fund, planșa aia trebuia să aibă pe ea conturul unui boxer motociclist. Sau al lui Băsescu.

În rest, îmi place reclama. E autoironică și amuzantă și înțeleg ce vrea să transmită: e vorba de încă un site pe care vinzi vechituri și gunoaie inutile, dar un site care-i mai special decît celelalte pentru că face o chestie la care n-am fost atent pentru că oricum nu-mi pasă și sper să eșueze doar pentru că-i Badea implicat în promovarea lui. Ca idee, dacă Mircea ar face reclamă la aer, eu mi-aș ține respirația pînă aș leșina. După care m-aș trezi din leșin și aș repeta procesul.

Repet, îmi place reclama. Cred că ar fi fost genială dacă ar fi apărut în ea oricine în afară de lătrăul antenist. Chiar și așa, eu cred că ar putea fi începutul unei frumoase serii. Tanti mama lui Mircea ar putea să vîndă și alte lucruri care i-au aparținut întîiului gurist al presei și pe care nu le mai folosește. De exemplu: posterele alea pizdoase pe care avea la capul patului în tinerețe, integritatea sau simțul ridicolului. Ar putea să-l vîndă și pe Mircea, atît că Mircea nu se vinde lajumate, Mircea se vinde cu totul.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.