Pușca și cureaua lată, ce m-aș vaccina odată

Ministerul a anunțat că suplimentează numărul de bilete la spectacolul vaccinării, așa că am intrat și eu pe platforma rovaccinare luni dimineață la prima oră, adică pe la nouă, că aia e prima oră a mea, restul sunt doar frânturi de ore, minute confuze piperate cu secunde de claritate, ca să prind un General Access Pass, că biletele VIP s-au dat de mult.

Virgin într-ale site-ului, evident că n-am reușit să intru din prima. Presupun că am făcut eu ceva greșit și nu că site-ul e făcut de Olivia Steer și își concentrează toți algoritmii ca să conspire întru complicarea programărilor. Hai să nu fiu paranoic.

Locurile anunțate se lasă mult așteptate. Mai apare câte unul din când în când și te întărâtă cu viziuni de anticorpi și imunitate crescută, dar dispare mișelește când să alegi ziua înțepării. Locurile disponibile sunt ca Bigfoot: se vorbește mult despre ele, dar nimeni nu le-a întâlnit în viața reală. Bigfoot sau Dumnezeu sau orice altă creatură imaginară preferi.

Reușesc, după zeci de reîmprospătări ale browserului, să prind un loc pe listele de așteptare. Imediat după, site-ul își ia o binemeritată pauză, că doar a lucrat un total de 18 minute în ultimele zile și are nevoie să se întindă puțin. Văd pe Facebook că nu sunt singurul în această postură ingrată, de a-mi cerși dreptul. Tot pe Facebook văd și o explicație ok a situației complicate în care se găsește procesul de vaccinare, aici.

Dozele se împart în funcție de datele de la Evidența Populației, cea care nu s-a modificat pentru a reflecta faptul că oamenii din rural s-au mutat în orașe mai mari (din țară și din străinătate). E o chestiune ce ține de fonduri, așa că nimeni nu vrea să updateze datele și să primească mai puțini bani. Deci, pentru că informațiile oficiale spun că sunt mulți oameni pă sate, satele primesc doze. De asta e Moldova verde pe harta disponibilităților și de asta e Clujul roșu. Înțeleg că Bucureștiul e roșu pentru că sunt alge în lacul IOR. Alge sau căchiță.

Deci rezolvarea e simplă: să se dea vaccin cu buletinul.

Bun, am rezolvat și vaccinarea. Mă duc să văd care-i treaba cu toți copiii ăia flămânzi din Africa.

Sursa foto: nytimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.