Ptui, să nu vă deochi!

Băi, ești prost? Suntem în 2017 și încă există părinți care îi leagă pruncului o ață roșie în jurul mânuței ca să-l protejeze de deochi. Deochi, man! Fucking deochi! Magie, vrajă, farmec, blestem. În anul două mii fucking șapteșpe! Când poți afla orice despre orice din doar două clickuri.

Băi, ești nebun? În lume se poartă discuții serioase despre cum să trimitem oameni pe Marte, se fac experimente privind teleportarea informației prin exploatarea inseparabilității cuantice (da, quantum entanglement sună ciudat în română), se trece la mașini electrice, carduri contactless și popcorn cu caramel și unii oameni încă cred că poți să le îmbolnăvești copiii dacă te uiți mai chiorâș la ei.

Băi, ești tâmpit la cap!?! Cum vine asta? Copiii pot fi imunizați împotriva rujeolei, a poliomielitei, a gripei porcine și a altor malarii purtate de anofeli, dar sunt absolut vulnerabili în fața holbatului intens? Serios? L-ai ferit pe ăla micu’ de viruși, bacterii și alți agenți patogeni, dar ți l-a deochiat o vecină care nu a spus “ptui, ptui, să nu-l deochi” înainte să caște mai abitir ochii la el?

Băi, ești cretin? Ce cap trebuie să ai să crezi că un străin îți poate infecta odrasla de la distanță doar dacă se uită mai mult la ea? Până și-n universul Harry Potter e nevoie de o baghetă pentru astfel de vrăjeli.

Băi, ești cucu la cutiuță? Cât de prăjite trebuie să-ți fie sinapsele ca să crezi că ți s-a vătămat copilul doar pentru că cineva l-a privit mai prelung? Cât de puține trebuie să știi despre corpul omenesc, copii mici, colici sau lume în general ca să o arzi cu chibrite stinse, sfori colorate, rugăciuni sau alte leacuri supranaturale, crezând că cineva ți-a blegit juniorul doar uitându-se la el?

Sau poate că deochiul ăsta e un fel de boală contactless și încă nu s-a găsit doctorul care s-o explice corect. Fereastră Dumnezeu de așa ceva!

2 thoughts on “Ptui, să nu vă deochi!

 1. M.

  Ce chestie!
  Si eu am scris exact despre lucrurile astea.
  Insa exact in sensul invers celor povestite de tine aici.
  Io le experimentez pe propria piele.
  Cand le simti, atunci sa vezi ca incepi sa le acorzi credit!
  Ce e mai funny dintre toate e ca si tu le faci, dar habar n-ai ca le faci.
  Da-mi voie sa rad.
  Intens.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.