Proaspăt absolvent, surprins că multinaționalele încă nu l-au copleșit cu oferte

Valerius Gonea, proaspăt absolvent al facultății de Management și Relații Pubice, se declară extrem de uimit de faptul că, deși au trecut deja trei zile de la ceremonia de absolvire, multinaționalele încă nu l-au bombardat cu oferte de lucru.

“Poate că așteaptă să treacă puțin timp, să nu pară disperate”, a recunoscut acesta în timp ce-și verifica pentru a suta oară telefonul să se asigure că nu s-a descărcat.

“Mă scuzați puțin pînă verific și căsuța de spam, să nu fi intrat acolo ofertele”, a continuat acesta.

Aruncînd periodic ochii spre ușă, la care multinaționalele ar fi trebuit în mod normal să se înghesuie ca să-i ofere un post de manager de proiect sau ceva similar, tînărul de 23 de ani s-a declarat dezamăgit de piața muncii de la noi, o piață care nu știe să aprecieze angajatul român la adevărata lui valoare și caută doar să-i îmbogățească pe patronii străini.

“Operatorii mari reacționează lent la stimuli, acesta poate fi singurul motiv pentru care încă nu am fost asaltat cu oferte de joburi bine plătite ce includ mașini de serviciu”, a fost de părere Valerius, care se consideră absolvent cu acte în regulă încă din momentul în care și-a aruncat în aer pălărioara neagră și a ieșit la o masă în oraș cu familia.

“Mai aștept puțin, pînă susțin examenul de licență, și apoi încep să ridic nivelul pretențiilor. Nu se poate așa ceva! Etica de lucru a multinaționalelor lasă de dorit. Vor trebui să vină cu pachete de beneficii extrem de atrăgătoare ca să mă convingă să le ofer timpul și talentele mele. Cu cît așteaptă mai mult, cu atît îi va costa mai mult să mă aibă în echipa lor. Vorba aia: time is money.”

Surprinzător, nici pînă la momentul de față Valerius nu a fost contactat de vreo multinațională. Iar singura ofertă pe care a primit-o mail a fost una pentru pastile de mărire a penisului.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.