Prima bere nu se pune, că am băut-o de sete, încerc eu să-i explic femeii

Femeia mea nu știe cum e cu băutul. Ea bea un pahar de vin și începe să chițăie în hohote la te-miri-ce glumă slabă pe care o zice tot ea și apoi sare să mă ciupească jucăuș de fund și să inițieze împreunarea de tip sexual, că i se stârnesc toate poftele și toți hormonauții când bea mai mult decât lichiorul dintr-o bomboană de ciocolată.

Cred că femeia își imaginează că și eu îmi pierd mințile de la alcool la fel de repede ca ea, că prea se uită urât la mine de fiecare dată când desfac a șasea bere. Ea nu știe că prima bere nu se pune dacă o bei de sete, deci că sunt doar la a cincea. Nu, ea habar n-are cum stă treaba cu toate astea și se încruntă la mine când beau, ca omul, mai mult de șase beri (adică mai mult de cinci). Dacă berile sunt mici, la sticlă de 0.33 sau la țap, se numără doar ca jumătăți. Nici asta nu știe. Tot eu trebuie să-i explic.

I-am spus de nenumărate ori: dacă prima bere o bei de sete, e ca și cum n-ar fi. Nu se numără. Că o bei de sete, deci de nevoie. Nu-i nici o plăcere acolo. Nu-i beție, e supraviețuire. Abia de la a doua începi să le numeri. A doua bere e prima. A treia e a doua și tot așa. E doar puțin complicat, pentru că pe nota de plată va apărea și berea care, de fapt, nu se pune.

Six-pack-ul ar trebui să aibă, pentru cei foarte însetați, șapte beri. Prima companie care va demara promoția asta se va umple de glorie. Poate și bani. Dar cel mai mare serviciu făcut bărbaților e că le va lămuri pe femei, inclusiv pe a mea, care nu mă crede orice i-aș spune, că prima bere nu se pune dacă o bei de sete.

Eu îi tot spun femeii, cu răbdarea pe care o mai pot genera după șase beri (deci numai cinci) că alcoolul din bere se abține și nu îți mai deshidratează corpul când o bei de sete. Vara, de exemplu, sau primăvarea devreme când se deschid pentru prima dată terasele. Sau după ce ai muncit intens în grădină, în construcții sau la un text amuzant despre alcool.

3 thoughts on “Prima bere nu se pune, că am băut-o de sete, încerc eu să-i explic femeii

 1. Cristian T

  Exact pe sufletul meu, acest text. Sper sa ajunga si ceva drojderi prin parlamentul ala, ca la ce legi se dau, nu-i mare munune sa ne trezim in cativa ani cu un proiect de lege care sa stipuleze ca la terase, prima bere e din partea casei, cum e cafeaua la americani in filme.. :))

  Reply
 2. Mihaela O.

  Eu am crezut ca fabulezi.
  Ca INVENTEZI cum c-ai avea o partenera sau o relatie.

  Nu mi-am imaginat ca tu chiar ai o partenera si o relatie.

  Dar se pare ca ai.

  Faptul ca pui lucruri din intimitatea voastra nu-ti face cinste.
  Faptul ca o descrii asa cum o descrii. Nu vreau sa spun ”cum se vede”, din descrierea pe care i-o faci.

  Si cu toate astea ea iti permite sa scrii tot felul de lucruri la adresa relatiei voastre.
  Iti permite sa copilaresti, cum se spune.
  Si are grija de tine.

  Faptul ca faci publice aceste lucruri e…jenant.
  Mie imi vine sa ma uit in alta parte, pentru ca ce fac doi oameni in intimitate e bine sa ramana acolo. In intimitate. Nu sa fie facute publice pe un blog.

  Insa ea iti permite.
  Te accepta asa cum esti.

  Deci eu, ca femeie, imi scot palaria in fata ”femeii tale” (nu ca-i ”a ta”, dar asta e alta discutie).

  Chapeau bas!
  Toate cele bune, Tibi, si toate cele bune si femeii cu care esti intr-o relatie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.