Plimbarea de la ora kitsch

Cine n-are bătrîni, înseamnă că le-au fost confiscați de Antena 3 și că acum săracii senitori fac parte din acel public captiv și ușor manipulabil al unor “jurnaliști imparțiali”. Care “jurnaliști” i-au scos la o plimbare de după-masă, știute fiind beneficiile mersului pe jos pentru organism. E vorba de niște profesioniști ai știrilor, plătiți cu multe mii de euro pe lună, care cerșesc atenție și sprijin de la cei mai amărîți și bătuți în cap oameni pe care vi-i puteți imagina.

Că nu poți fi om cu capul pe umeri și să crezi propaganda asta ieftină și agresivă. Nici asta, nici a celorlalți, asta în cazul în care ești genul care aderează în mod simplist la delimitarea întregului univers în băsiști și antibăsiști. În realitate, trăim la baza unui curcubeu format exclusiv din nuanțe de gri.

Cînd spun că “plimbăreții” ăia sunt pleava cerebrală a societății, nu trebuie să mă credeți pe cuvînt, ajunge să vedeți un clip de la “plimbare” ca să vă dați seama că numai un om “discret intelectual” nu sesizează ipocrizia abjectă a unor mirceabazi sau mihaigâzi, care pun în scenă o minunată victimizare, ingorînd elegant faptul că decizia justiției în cazul varanului n-are nici o legătură cu persecuția băsistă. E doar o mostră tardivă de justiție, adică ceva destul de neplăcut pentru sensibilitățile socialiste ale conducătorului suprem, dintr-al cărui leș se hrănesc șacalii mediatici ai Antenei 3. Acești necrofagi cu apucături comuniste sînt legați ombilical de resursele ilicite ale binefăcătorului lor, așa că înțeleg cumva agitația asta panicardă din ultimele zile.

Îmi pare rău însă de bieții oameni mult-prea-simplii din stradă, că prea ușor se lasă influențați. Mi-ar fi plăcut ca expresia “a minți poporul cu televizorul” să nu fie de o actualitate atît de deprimantă. Toți oamenii ăia sunt niște păcălici și merită să fie mînați ca niște oi.

Personal, abia aștept ca Băsescu să nu mai fie președinte. Preferabil să facă și puțină pușcărie, în caz că va fi găsit vinovat pentru oareșceva. Și vreau asta pentru un simplu motiv: ca să rămînă rablele astea de oameni fără dușman. Să-i văd ce mai fac atunci. Cu ce o să-și mai întrețină atunci acestă mizeră manie a persecuției? Pe cine o să arate speriați cu degetul, cerînd să se ascundă sub fustele pensionarelor? Cum o să-și capteze publicul, fără un bau-bau cu care să-i amenințe? Se știe de sute de ani că asta e o rețetă clasică pentru controlul maselor.

În schimb, mi-a plăcut să-l văd pe Gâdea cum se ruga de telespectatori să urmărească pauzele publicitare, m-a bucurat să-i văd licărul de panică din ochi.

Și mă bucur nespus să-l văd pe Badea în mijlocul fanilor lui. Se vede că nu-i place deloc să-și frece tricepșii de toți mîhniții și inculții pe care i-a făcut din vorbe și i-a adus cu el în stradă. Se vede că nu are ce discuta cu toți știrbii și zdrențuiții care se iau după el, chiar el, și că ar prefera să facă orice altceva, mai ales într-o frumoasă zi de duminică.

Și cine-i o să-i explice copilului lui Badea că tac-su a preferat să se plimbe prin oraș cu niște străini tembeli, în loc să se joace cu el, acasă?
. . .
  . .
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.