Plimbându-l pe Dobby – 8 martie

Ziua femeii. Noaptea bărbatului.

De ce zic asta? Pentru că, în umila mea opinie, bărbații nu s-ar înghesui în florării ca niște pinguni abuzați emoțional dacă n-ar spera, sincer sau în secret, că gestul lor nu va fi răsplătit cu generozitate de femeile pentru care se sacrifică stând la coadă chiar și zeci de minute, ca niște eroi.

Nu m-ar mira să văd bărbați care, a doua zi, încearcă să returneze buchetele de flori pe motiv că nu au funcționat. E foarte posibil să existe printre noi bărbați care văd într-un mănunchi de frezii un garant al copulării. E la fel de posibil să existe și câteva specimene ireal de optimiste care să aștepte sex chiar și în schimbul unui trandafir bleg.

Apropo. Am descoperit cel mai stupid ambalaj inventat vreodată. Poți, mai nou, să oferi cuiva un trandafir la cutie. Unul singur. Cutia e lungă și seamănă cu cartoanele alea în care se transportă neoanele. Diferența e că asta e colorată și are imprimat pe ea un trandafir. Exact ca ăla din cutie. Asta e ca și cum ai ține Mona Lisa într-o plasă de nailon peste care ai imprimat o poză a Mona Lisei.

Sunt aproape sigur că Ziua Femeii a fost inventată de bărbați, doar ca să aibă ei încă o ocazie de-a se bate cu palma pe spate și de-a se felicita reciproc pentru cât sunt de minunați pentru că, o dată pe an, își aduc aminte să le aprecieze pe femei și să le arate cât sunt de deosebite și de unice cumpărându-le diverse combinații de aceleași cinci flori.

Mă gândesc cât de dezamăgită e o femeie care merge la un eveniment și descoperă că mai este una îmbrăcată exact ca ea. Știu unele cărora nu le place nici măcar să simtă că altele poartă același parfum. Apoi mă gândesc cât de mult se poate bucura o femeie de niște flori pe care nu doar că le primește pentru că așa a dictat calendarul, dar le primește deodată cu toate celelalte opt milioane de femei din țară. În final, mă gândesc că o femeie care vrea să se simtă specială nu și-ar sărbători ziua deodată cu toate celelalte, în același fel, în fiecare an.

În fine, sunt multe feluri în care pot să mă justific pentru că nu i-am cumpărat Angelei nimic azi.

One thought on “Plimbându-l pe Dobby – 8 martie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.