Plimbându-l pe Dobby – 16 ianuarie

A nins. Dacă n-aș fi fost răcit, acum aș fi fost afară, în iadul alb, făcând îngerași de zăpadă.

Azi am stat în pat și m-am uitat la filme. Dobby a dormit cu capul pe mine. Fiind atât de mic, poziția îi forțează gâtul să descrie un unghi de nouăzeci de grade. Nu pare să-l jeneze. E avid de contact uman și cerșește într-una atenție. Când nu doarme, mă mârâie să-l mângâi și să mă joc cu el. Căcatul ăsta mic e atât de adorabil, încât nu pot să mă supăr pe el nici când mă deranjează de la lucru. Oricum, dacă-l ignor destul, se duce și se culcă și mă lasă să-mi văd liniștit de treabă.

Apropo de filme. O chestie care a început recent să mă enerveze la filme e perfecțiunea cu care își livrează personajele replicile. Oamenii din filme – majoritatea, cel puțin – nu vorbesc precum cei din viața reală. Nu se bâlbâie și nu li se împulică limba când sunt luați pe nepregătite și trebuie să dea un răspuns rapid. Dimpotrivă, au mereu o replică genială pe țeavă și o lansează cu viteza cu care vocea din reclamă îți sugerează să te adresezi medicului sau farmacistului.

Personajele din filme nu fac dezacorduri, n-au lapsusuri la cuvinte simple, cum au toți oamenii, și nu au neînțelegerile acelea stupide cauzate de faptul că n-au fost atente când li se vorbea pentru că erau cu ochii în telefon și cu mintea într-o vacanță în Maldive. N-au scăpări de limbaj în care rostesc un cuvânt când de fapt vor să folosească un altul. Vorbesc nenatural de bine. Mă refer aici la filmele americane, că în cele românești abia aud ce-și mormăie perosonajele.

Pentru că tocmai am vizionat un film în care doi actori au mimat sexual, ierbosofia de azi e următoarea:

Mă consider un sex-simbol: când fac sex, e mai mult simbolic.

Apropo de sex, în vremea în care eram chelner într-o pizzerie din Mijlocul lui Nicăieri, Idaho, am avut șansa să fiu ținta unor avansuri sexuale deloc subtile venite din partea unui tip. N-avea nici o șansă cu mine, grăsanul, așa șleampăt și neîngrijit cum era, pentru că, deși nu sunt homosexual, am și eu standardele mele. Dar n-am putut să nu mă simt măgulit. Rar mi se întâmplă să primesc asemenea declarații din partea unui necunoscut. Și la fel de rar din partea unei necunoscute, așa că apreciez foarte mult sinceritatea.

Toate femeile care au avut ambiții de ordin fizic cu mine au fost incredibil de subtile în manifestarea intențiilor lor. Atât de subtile, încât, de cele mai multe ori, nici nu le-am remarcat, rămânând nesatisfăcute atât ele, cât și ambițiile lor. S-a întâmplat să-mi dau seama că o tipă vrea să se culce cu mine abia după ce am ajuns cu ea în pat și m-a întrebat dacă am un prezervativ. Norocul ei, aveam. Tocmai cumpărasem unele noi pentru că cele vechi îmi expiraseră în portofel. E chiar așa greu să le faci să fie valabile mai mult de cinci ani?

Unii bărbați descoperă cu stupoare că au fost obiectul dorințelor sexuale ale femeilor abia după ce se trezesc în pat cu ele, șifonați și amnezici. În această situație, pastila de a doua zi e cea pe care o iau ei, ca să le treacă mahmureala.

Acesta este doar unul dintre efectele devastatoare ale consumului excesiv de alcool – să te trezești în pat cu cineva pe care-l consideri a fi sub standardul tău copulativ. Dar alcoolul poate produce și efecte pozitive, care sunt ușor observabile atunci când descoperi că ai îmblînzit bestia cu două spinări cu cineva cu care ai murdări un set de așternuturi și fără să-ți bei în prealabil mințile. Iar acesta nu este singurul efect pozitiv al consumului iresponsabil de alcool, sunt sigur că mai sunt și altele. Când am să le descopăr, vă anunț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.