Pițurcă e cel mai fericit dintre pămînteni

S-ar putea ca mulți dintre voi să nu fiți de acord cu mine dar fac această concesie și accept că Victor Pițurcă este într-adevăr un pămîntean și nu un extraterestru venit dintr-un sistem solar puțin mai avansat ca al nostru și a cărui singură misiune este să saboteze dezvoltarea rasei umane. Desigur, în colaborare cu alții ca și el, gen Crin Antonescu, dar aș prefera să nu fac astfel de speculații aici.

-Cum pana mea mă mai țin ăștia pe post de antrenor cînd
singurul lucru la care am antrenament sunt eșecurile?!?

Bun, deci am stabilit că Piți e zămislit din ADN uman, asta chiar dacă, teoretic, ar putea fi clonat dintr-o mostră care a căzut pe jos și s-a contaminat cu coji de semințe, aurolac și sudoare de lăutar. Acum să spun și de ce cred eu că Victoraș este cel mai privilegiat dintre pămînteni. Concluzie la care am ajuns azi, după ce am auzit cît ar trebui să primească selecționerul în cazul rezilierii contractului său. Este vorba de nici-mai-mult-nici-mai-puțin de un milion de euro. UN fucking MILION de euro pe care cocalarul omul acesta îl primește atunci cînd își dovedește fără urmă de dubiu incompetența. Cum mama dracului să-mi mai pese mie, de exemplu, despre felul în care-mi fac treaba dacă știu că nu pot fi dat afară fără ca șefii să-mi verse în cont un milion de euro-biștari? Sincer, mi s-ar cam rupe de tactici și calificări și de faptul că chiar și după o înfrîngere jucătorii naționalei au petrecut prin cluburile olandeze pînă la 7 dimineața.

Deci ați înțeles sublimul poziției în care se află domnul Piți? Nu numai că primește 400.000 de euro pe an pentru cele aprox. 10 meciuri pe care le joacă naționala, dar mai și primește un ditamai bonusul atunci cînd reușește să convingă pe toată lumea că este un incapabil fără egal care n-ar merita să conducă nici măcar un cărucior de butelii. Și cît de greu poate fi să pregătești un meci? Te uiți la meciurile în care joacă băieții noștri, îi ții minte pe cei mai buni și cînd vine vremea meciului îi suni pe vreo 20 dintre ei cu cîteva zile înainte, îi pui pe poziții și le spui să facă ce știu ei mai bine. Țac-pac! Dai niște declarații la presă și încerci să ții minte că la meciurile pe care le ai cu oameni din țări civilizate nu se face să te prezinți în trening. Chiar dacă e treningul tău bun, ăla de mers la mall.

Da-mi place de el. Este atît de aerian că n-ai cum să nu-l iubești. Chiar și după ce au turnat olandezii filmul ăla porno în care romînii au fost la capătul neplăcut a 4 numere de-a dreptul obscene, el era optimist, spunînd că încă suntem în cărțile calificării. Ca note de subsol, m-am gîndit eu, știindu-l pe domnul Piți drept genul de om care nu are multe în comun cu cărțile, el preferînd zarurile.

Culmea cum un om a cărui întreagă formare este dominată de imperativul poartă-n casă a stat atît de prost cu apărarea.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.