Ce ar trebui să faci zilele astea dacă ești pesedist

  1. Privește-te lung în oglindă, întreabă-te ce dracului s-a întâmplat de s-a ajuns aici, și apoi dă-ți două perechi de palme.
  2. Încearcă, totuși, să nu fii pesedist. Există milioane de alte lucruri mai bune pe care poți să le faci cu timpul și resursele tale. Poți colecționa capace de bere, poți face poze mediocre copacilor desfrunziți, poți porni un vlog în care să vorbești numai despre chestii care nu interesează pe nimeni. Toate acestea sunt preferabile pesedismului. Alte lucruri mai bune decât pesedismul sunt: creditele ipotecare pe 30 de ani, unghiile încarnate, mahmureala, bătutul copiilor și cerealele pe care le mănânci cu lapte expirat de două zile pentru că nu ai nimic altceva în frigider. Încearcă-le pe toate și nu te apuca de pesedism decât dacă nu ai încotro.
  3. Dacă nu te poți abține și îți trebuie neapărat să fii pesedist, încearcă să nu fii un pesedist hoț. Știu că e greu și că exact pentru asta ai intrat în partid, ca să ai o platformă profesionistă pe care să-ți dezvolți abilitățile de hoț și un grup bine închegat de conexiuni prin care să derulezi afaceri ce păgubesc statul, dar încearcă, totuși, să nu furi. E tentant să dai legi prin care să-ți dezincriminezi abuzurile și faptele penale, dar încearcă să te comporți ca o ființă umană decentă și nu ca un vierme. E foarte, foarte greu să câștigi bani mulți din muncă cinstită, știm cu toții asta, dar asta nu e un motiv ca să fii un pesedist hoț. Sau pesedist pur și simplu, că uneori pare că expresia “pesedist hoț” e pleonasmică. Să furi, dar să și faci ceva nu este o variantă acceptabilă, orice ar spune unii bețivi prin crâșmele de la sate.
  4. Dacă efectiv nu te poți suporta pe tine în altă postură politică și insiști să fii pesedist, încearcă să nu fii un pesedist prost. Nu spune că ți s-a blocat faxul de la mesajele de susținere, ca prostul ăla de Codrin Ștefănescu, ăla care face dezacord între subiect și predicat și când tace și e în stare să se contrazică singur și când se exprimă prin dans. Nu posta chestii inflamatorii, ca Găbița Firea, când nu posezi o înțelegere elementară a realității, căci respectivele postări se pot întoarce împotriva ta și îți pot risipi toată aura de profesionalism pe care te-ai chinuit să o mimezi de-a lungul ultimilor ani. Nu da ocazia internetului să distribuie poze în care iei masa cu interlopi, cum a făcut tăntălăul de Grindeanu. Dacă ai chiar și o bănuială vagă că ești prost sau incompetent, încearcă să nu atragi atenția asupra ta. Nu va ieși nimic bun din asta.
  5. Repetă până când îți trece pofta de a fi pesedist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.