Oltchinurile facerii de rîs

Un motiv foarte bun pentru care Domnul Dănuț Dictatorinescu (also known as S.C. Proprietatea Poporului Dreptate și Demnitate S.A.) ar avea interese în cumpărarea combinatului Oltchim ar fi faptul că acolo se sintetizează amalgamul din care dentiștii modelează implanturile dentare. Nu-i credeți că-i un motiv bun? Rumegați puțin ideea și o să vedeți că nu puteți decît să-mi dați dreptate.

foto via adevarul.ro

Paradoxal mi se pare și modul în care Mîntuitorul ține cu dinții(!) de prelungirea circăraiului și vrea să ne convingă cu tot dinadinsul că are aproape 50 de meleoane numa’ bune de salvat un mamut al industriei, asta în timp ce cere donații prin SMS de la privitori pentru ca zerOTV-ul lui să nu dea faliment. Incidental, Oltchimul se află în aceeași stare de sănătate ca restul mamuților. Nu trebuie să-ți fi ieșit toate măselele de minte ca să-ți dai seama de asta.

Este dureros de trist faptul că restul țării îi acordă atîta atenție (probabil audiența de dar nu se caută la dinți), luîndu-l în serios ca și pe un om care n-a făcut niciodată ședințe de spiritism în direct cu vrăjitoare legate la cap care au contactat spiritele gorilienilor ce au răpit-o pe Elodia la comanda ciocoiului de Băsescu. Sau ceva asemănător.

Nu știu dacă domnul Dan Diavolescu și-a mai îmbunătățit programul de 20 de puncte, cel pe care l-am descusut mai pe îndelete aici, cu ceva vreme în urmă, dar se pare că e atît de ocupat cu salvarea țării de unul singur încît nu mai are timp nici măcar să-și cosmetizeze acel zîmbet de milioane (la propriu?) cu care și-a cîștigat sufragiile a aproape 20% din dobitocii romînii faini care-l simpatizează.

Reformulez în cuvinte mai simple pentru cei care încă speră într-o minune venită din partea acestui pitecantropus olteniensis: cum credeți că poate gestiona drăguțul de Dănuț conducerea oricărui fel de afacere cînd el n-a reușit nici măcar să gestioneze două spălări de dinți pe zi? Cînd n-a reușit să aibă grijă de 32 de dinți, cum va putea avea grijă de cei peste 3.000 de salariați rîmnicuvîlceni? Pare simplistă de tot comparația, dar a trebuit să mă cobor puțin la nivelul electoratului său ca să fiu sigur că ne înțelegem.

Din cele citite mai sus ați putea poate bănui că aș avea un dinte împotriva celebrului caracalean. Nimic mai fals. Am o întregă dantură împotriva lui. Să-mi ziceți dacă am fost prea incisiv în descrierea situației.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.