OFICIAL: sexul nu mai vinde

Reclama asta nu e mincinoasă, pentru că dacă bei destulă
bere Budweiser orice fată pe care pui ochii va arăta așa

Am spus-o de mii și mii de ori și de fiecare dată m-am înșelat la modul cel mai amarnic. Credeam eronat că le-am văzut pe toate și că nu mai exista nimic care să mă ia prin surprindere (exclus știrile mincinoase de genul Nu ai fi crezut niciodată că bla bla bla). Eram deja imun la banalități precum livetextul de la înmormîntările semi-celebrităților deja uitate și nu preconizam mari schimbări de paradigmă în ceea ce privește modul în care percep eu lumea înconjurătoare și surprizele pe care kharma mi le pregătește. Asta doar pînă azi (24.03.2013) cînd siteul de știri al ProTV-ului a preluat un fel de informație de la un site mai respectabil și a anunțat grav că Producătorii de la Hollywood nu mai vor să includă în filme scene erotice, motivul fiind faptul că SEXUL NU MAI VINDE.

Și iată una dintre frazele pe care n-aș fi crezut că voi trăi să le aud rostite (sau scrise, whatever) – producătorii de la Hollywood spun că scenele de sex atrăgeau adulții, dar alungau tinerii. Fuck me, right? Aceiași producători dau și un exemplu absolut tîmp, și anume filmul Silver Linings Playbook, în care Jennifer Lawrence joacă rolul unei tinere dependente de sex. Filmul a avut un succes enorm fără să fie inclusă nici măcar o scenă erotică. Și seria Harry Potter a avut succes asexuat, așa că argumentul vostru e invalid, băi incompetenților.

Bun, deci să fim înțeleși. Filmul a avut succes în ciuda faptului că nu conține scene de nuditate, fiind excelent în celelalte aspecte – scenariu, dialog, joc actoricesc, etc. Iar dacă ar fi conținut și imagini mai evident sexuale ar fi fost chiar mai grozav. Asta o spun eu, care n-am fost impresionat de film în forma lui actuală. Deci exemplul producătorilor este cel puțin prost ales, sunt sigur că fiecare dintre bărbații care au văzut filmul și-au închipuit-o pe Jennifer dezbrăcată. Totuși, uneori imaginația e mai bună decît realitatea, deci s-o lăsăm așa. Plus că rolul interpretat nu era al unei tipe dependente de sex. Nu avea nimic nimfoman tipa, atîta doar că s-a culcat cu toți colegii de birou ca mecanism de adaptare prin care să facă față unei situații traumatice. Diferența e minimală deci nu prea contează.

Gura cască și cuvîntul BLOW nu prea lasă
loc pentru interpretări ne-sexuale

Revenind la subiect, pot spune cu mîna pe bărbăție că sexul va continua să vîndă la fel de bine și de acum înainte, motivul fiind unul de-a dreptul banal. Sexul vinde pentru că sexul se cumpără. Și sexul se cumpără pentru că este o necesitate fiziologică aproape la fel de stringentă ca nevoia de hrană sau apă sau aer. Și parcă n-aș băga mîna-n foc pentru astea cu hrana și apa. Cel puțin în poza alăturată nu sandwichul mi se pare prioritar, asta ca să dau un exemplu cît de poate de simplu. Și nu trebuie să fii Freud ca să-și dai seama că sexul face pămîntul să se învîrtă, forța gravitațională este doar o chestie inventată de niște fizicieni ca să-și impresioneze colegele tocilare în speranța unor eventuale favoruri erotice. Nu-mi place să generalizez și nici nu vreau să credeți că vorbesc din proprie experiență (poate doar parțial), dar orice face un bărbat o face în ideea că acțiunea respectivă îi va înlesni accesul la sex. Fie asta, fie ca să se dea mare în fața altor bărbați. Dar să nu mă credeți pe cuvînt, e doar o părere.

Nici nu pot să încep să enumăr filmele la care m-am uitat doar fiindcă rolul feminin aparținea unei actrițe cu un coeficient ridicat de sexoșenie. Chiar dacă știam că filmul va fi văduvit de scenele explicite, era la fel de plăcută postura de voyeur, asta în ciuda calității scăzute a filmului. Credeți că pentru povestea interesantă m-am uitat la N sezoane din Gilmore Girls? La fel de multe sunt cazurile în care filmele au fost net îmbunătățite de scenele de sex, oricît de inutile ar fi fost ele. Cel puțin Titanic-ul ar fi fost de-a dreptul insuportabil fără scena desenului sau cea din mașina aburită. Plus că sexul este o componentă esențială a vieții, orice fel de poveste care se vrea veritabilă nu poate ignora prezența lui. Deocamdată singurele ființe asexuate sunt adolescenții asiatici, care mai nou preferă realitățile virtuale în defavoarea goanei după lîna de aur.

Așa că I rest my case. Închei aici, pentru că începe la TV filmul Taken, cu Liam Neeson, un film absolut fantastic, nerealist, dar totuși plăcut, un film care ar fi fost incomparabil mai bun dacă ar fi avut cîteva scene de sex.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.