Oameni săritori

Polițiștii caracaleni s-au dovedit a fi zilele acestea niște oameni săritori. Nu în sensul că s-au grăbit să ajute victima unui viol care îi implora disperată să o salveze, nu. Ei au sărit un gard ca să-i vadă presa că nu sunt toți niște butoiașe pline cu căcat, mai inutile și decât butonul de “Share pe Facebook” de pe site-urile cu filme porno. Sau că sunt niște butoiașe pline cu căcat, dar măcar pot sări un gard.

Imaginea e una deplorabilă și mi-a adus aminte de momentele alea jenante de prin clasele primare în care prostul clasei era ascultat de învățătoare ca să primească nota care să-l scape de corigență și învățătoarea îi spunea “Spune orice. Ce-ai reținut tu din toată materia de anul ăsta? Orice. Spune absolut orice, ca să pot să te trec” și prostul clasei se câcâia și se rușina și se fâstâcea și apoi zicea ceva de genul “Păi, știu despre România că are toate formele de relief și că are climă temperată” și învățătoarea trebuia să-i aducă aminte că îl ascultă la limba română, nu la geografie și momentul era penibil pentru toată lumea, și pentru el, și pentru învățătoare, și pentru noi, ceilalți.

Caraliii din Caracal sunt tot un fel de corigenți. La toate materiile, mai ales cultură civică. Ăștia-s precum copiii ăia mici care, atunci când le vine cineva în vizită, încep să-și arate toate jucăriile și să se laude că știu să se dea peste cap. Îl și aud pe unul dintre gabori cum strigă către un cameraman “Nenea, uite ce schemă știu să fac” și apoi îi spune unei reporterițe mami din greșeală și apoi se rușinează de actul lui freudian.

Deci, da. Asta se întâmplă când îl treci pe prostul clasei din milă. Obții polițiști care știu scheme.

Sursa foto (și unde este și video cu săritul): digi24

2 thoughts on “Oameni săritori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.