O expediție numită Belgia*

Poza via realitatea.net

Cu o doză consistentă de noroc, i-am bătut pe belgieni într-un meci prietenesc, deci se poate spune că le-am scos definitiv fotbalul din cap. Pentru că ne place să exagerăm, nu pentru că ar fi adevărat. Și pentru că ne plac clișeele. Dacă Maxim marca ambele goluri, azi toate ziarele de profil ar fi afișat capete de afiș de genul Fotbal la Maxim pe Arena Națională.

Fiind un meci contra belgienilor, mi se pare al dracului de potrivit că primul gol a fost marcat de un ciocolatiu. La fel de potrivit era dacă era marcat de un mare băutor de bere aromatică, dar să nu uităm că bețivii sunt la noi în echipă. Din neatenție, am uitat de una din principalele trăsături ale neamului flandro-valon, asta doar pînă cînd un prieten a reușit următoarea glumă: L-am vazut pe Mertens uitandu-se lung dupa Grozav… Sa fie din cauza ca belgienii iubesc copiii? Care m-a pus pe gînduri.

Să existe oare vreo legatură între faptul că belgienilor li s-a dus faima de consumatori de carne fragedă și priceperea lor în a face finețuri ciocolatiere? Oare subconștientul colectiv a asudat și s-a frămîntat doar pentru a făuri deserturi și dulcegării drept momeală cît mai eficientă pentru prepuberi? Sper că nu. Observați ce finuț am fost că n-am pomenit nici măcar o dată cuvîntul pedofil?

Și o altă chestie. Aseară, în timpul meciului, camera revenea din cînd în cînd asupra unui grup de 4 persoane purtînd tricouri albe și avînd pe ele înscrise următoarele: UN, SHOW, PACA și TOS. Care mai mult ca sigur au primit sarcină de servici să meargă la meci, să se pună taman în spatele macaralei și să fie atenți atunci cînd cameramanul pune obiectivul pe ei. Și e clar că nu erau fani adevărați ai emisiunii (care ar fi prea săraci sau prea proști să coregrafieze o asemenea desfășurare de forțe) ci oameni plătiți de creativii de la marketingul antenist. În primul rînd, nu i-am văzut scuipînd semințe sau curgîndu-le salivă pe barbă și jos, în al doilea, nu aveau privirea aceea lobotomizată de senzaționalități pe care fanii emisiunii Un show catatonic tind să o dezvolte în timp, mai degrabă păreau niște bieți angajați plictisiți și ofticați pe șeful lor turnător.

P.S.: *O expediție numită Belgica este numele unei cărți scrise de Alexandru Marinescu, iar Belgica este numele navei cu care Emil Racoviță a explorat Antarctica, ca parte a unei misiuni internaționale din care a făcut parte și Roald Amundsen. Mai multe despre acest mare romîn, aici 
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.