Nu iese fum fără fock | Mersul treburilor

Așa cum copiii sunt oglinda părinților, în sensul că ai șapte ani de ghinion dacă spargi unul, așa și orașul e oglinda primarului. Clujul e îndesat dar sprinten, Oradea e ordonată dar plictisitoare, Timișoara e campioană la miuță și tocmai a dat Z-E-C-E goluri, iar Bucureștiul e plin de fumuri.

De obicei, fumurile de luni dimineața sunt provocate ori de aglomerația de la metrou, unde oamenii își freacă coatele unii de alții atât de intens încât încep să le fumege gecile, ori de Dana Budeanu, care le-o zice atât de bine fătălăilor de pretutindeni încât acestora li se aprind urechile de rușine până li se arde părul în ele.

Săptămâna aceasta, însă, fumul a avut o natură diferită, misterioasă și inscrutabilă, și o consistență aproape solidă, de puteai să-ți sprijini trotineta electrică de el. Mașinile care au intrat în fumul Bucureștean cu viteză au acum bara îndoită din cauza impactului. Unele tramvaie au deraiat. Coronavirusul s-a holbat descumpănit la oraș și a mormăit în masca de protecție “eu nu mai am ce să distrug aici”.

Nu există cuvinte pentru a descrie magnitudinea fock-ului care a putut produce asemenea fum. Un fum atât de gros încât abia se vedeau prin el anti-vaxxerii care protestau împotriva legii care voia să impună obligativitatea vaccinării copiilor. Până la urmă, s-a mers pe o variantă de compromis, în sensul că li se permite părinților să le compromită sănătatea copiilor și să scape doar cu o amendă.

Deputații s-au spălat pe mâini de problema vaccinării și au făcut-o tocmai cu gelul dezinfectant pus la dispoziție în Palatul Parlamentului, dar lipit de masă, ca să nu se fure și să se ducă în locuri în care ar fi nevoie de el, cum ar fi spitalul Pediatrie 1 din Cluj, unde pacienții împart saloanele cu bacterii, viermi, ploșnițe și șoricelul Dominic (vezi postarea de pe FB a lui Emanuel Ungureanu).

Cel mai inutil studiu făcut vreodată a descoperit că nesimțirea șoferilor e direct proporțională cu valoarea mașinii, astfel că Poliția Rutieră se gândește acum să implementeze în intersecții prioritatea de preț.

Atât pentru deocamdată, pentru că restul informațiilor sunt mai puțin relevante decât numele artistei care va reprezenta România la Eurovision.

Foto: facts about china

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.