Noi reguli pentru loteria bonurilor fiscale

ÎnșeLoteria bonurilor fiscale se dezvoltă într-un an cît alte loterii într-o viață. După un debut energic ce s-a lăsat cu ‘șpe mii de cîștigători, loteria a afișat pe ușă un mesaj trist, scris cu un marker negru: “Această unitate își rezervă dreptul de a-și selecta clientela”.

Văzînd că toți săracii cu bon de 6 lei pot s-o împartă între ei ca pe-o bere la PET, loteria a decis să fie mult mai selectivă, motivînd dureri de cap și lipsă de libidău. În stilul comediilor romantice americane, loteria o bagă pe aia cu hard to get, făcînd pe inabordabila și crezînd că aroganța asta ar face-o mai interesantă.

Mai nou, obișnuindu-se în rolul ei de fandosită fiscală, loteria începe să emită pretenții cum că ar prefera să fie căutată doar de pe smartphone, printr-o aplicație specială. Adică, într-un fel, se oferă prin webcam doar celor mai înstăriți mușterii, fără să-și dea seama că se apropie periculos de mult de domeniul domnucilor cu moravuri ușoare. Și mi-e greu să cred că are de gînd să se oprească aici, existînd încă destui oameni care i-ar da un bon prin smartfon.

Să fii dat peste un slogan catchy aici? Ceva de genul: Trimite bonul doar cu smarfonul? Poate, dar nu asta e important. E mai interesant să speculez în ce feluri va alege loteria bonurilor fiscale să-și descurajeze eventualii pețitori. Ar fi o idee să poată participa la loterie doar cei care au finalizat stagiul militar, sînt înregistrați ca donatori de organe, au permis de conducere de la categoria B în sus și un autoturism cu motor de cel puțin 1,4 l.

Nu cred că ar surprinde pe nimeni implementarea unui sistem prin care să se adune puncte de fiscalitate pentru fiecare bon înscris prin smartphone (bon însoțit obligatoriu de o copie a actului de identitate și un dosar cu șină). În schimbul a 100 de puncte, participanții ar putea să se înscrie într-o tombolă în cadrul căreia să aibă șanse reale de a li se permite să ia parte la marea extragere (în funcție de cum au votat la alegerile prezidențiale), dar numai după ce demonstrează cu acte în regulă că au taxele plătite la zi, că nu și-au enervat vecinii cu bormașina și că au citit cel puțin o carte în ultima lună. Cei 49 de finaliști aleși în urma marii extrageri vor trebui să se lupte pe viață și moarte în cadrul unui eveniment ținut pe Arena Națională, pe sistemul făcut celebru de Jocurile Foamei, cîștigătorul primindu-și premiul în bani în funcție de ratingul pe care l-a generat. Cred că așa ar fi cel mai corect.

Pentru că dacă toată lumea cîștigă la loterie e ca și cum nimeni n-ar cîștiga, deci e mai corect așa.

poza, care nu e tocmai cu bonuri fiscale, e de aici

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.