Nefericiți cei obezi cu duhul

Să fim înțeleși de la început, Măruță nu face lucruri bune, face doar lucruri oribile sau, în cel mai bun caz, face niște lucruri oribile să fie mai puțin oribile. Cu 100 de kilograme mai puțin oribile. Înțeleg că echipa lui a ajutat cea mai grasă femeie din Romînia să se transforme, nu, nu într-o femeie normală, ci în fosta cea mai grasă femeie din Romînia. E vorba de Mariana Buică, o tipă care în fiecare an de existență a pus cîte 10 kg de topping pe pizza vieții ei, ajungînd la 25 de ani la frumoasa greutate de 240 de kilograme. Plus sau minus niște zeci de kile.

În același moment în care acul cîntarului gîdila ușor dunga indicatoare a sfertului de tonă, oamenii lui Măruță au considerat că subiectul e destul de nefericit-social pentru a fi exploatat în scopuri publicitare. Cinic, dar perfect acceptabil penntru acest Jerry Springer carpatin. La cantitatea de mizerii cu care au umplut oamenii ăștia prime-time-ul, nu poți decît să te îndoiești de onestitatea motivației lor, oricît de nobilă ar părea la un scrutin superficial.

Da, e oribil, dar nu tocmai scoate-ceară-din-ureche-în-direct de oribil. Adică nu era în primă ipostază. Pînă cînd nu a fost anunțată sarcina donșoarei. Pe care n-a observat-o decît prin luna a șaptea. Pentru că obezitatea i-a dezordonat funcțiile biologice. Și pentru că era încă destul de masivă încăt să nu se observe pe ea niște kilograme în plus.

De fapt, nu lucrurile astea duc subiectul în grupul select al oribilismelor excepționale. Ci faptul că a existat un bărbat care a făcut voluntar dragoste cu respectiva cea-mai-masivă-femeie-din-țară. Influențat sau nu de substanțe recreaționale, un domn s-a uitat la 200 de kilograme de falduri cărnoase și și-a zis în sinea lui “vreau să fac dragoste cu așa ceva”. Deși la fel de bine s-ar putea să fi pierdut un pariu. Cert e că a fost o aventură scurtă, omul și-a luat iute tălpășița, deși e cam greu să scapi de atracția gravitațională a corpurilor atît de mari.

Poate că e mai bine așa. La aceleași știri ProTv am văzut un caz cu un tip obez care nu s-a mișcat din pat în ultimii 8 ani și a ajuns să fie mîncat de șobolani. Și așa poate fast-food-ul să te transforme pe tine în slow-food. Sincer, nu știu unde voiam să ajung cu toate astea, dar sigur sar peste desert în seara asta.
. . .
  . .
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.