Nebunia lui Salam, recunoscută oficial ca boală psihică, primește numele de “Salamonella”

În urma deciziei Colegiului Psihologilor din România de a cataloga în mod oficial Nebunia lui Salam drept boală psihică degenerativă, aceasta a primit un nume nou, mai puțin jignitor și mai mult științific, și va fi cunoscută de acum încolo drept Salamonella.

Comisia de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Colegiului Psihologilor a urmărit cu ochi clinic, timp de doi ani, această manifestare manelistică cunoscută sub numele de Nebunia lui Salam în scopul a se convinge că întrunește toate calitățile necesare pentru a fi considerată o boală psihică.

Specimenul infestat cu acest teribil microb a fost observat în mediul lui natural, astfel că psihologii au trebuit să frecventeze cluburi, restaurante de la marginea orașului și foarte multe discoteci;  de asemenea, acestia au fost nevoiți să participe la o sumedenie de bairame, paranghelii, nunți făcute joia, zile de naștere de interlopi, ba chiar și la majoratul unei mame a doi copii.

Printre simptomele unei boli mintale mainstream, cum ar fi schizofrenia, se numără: anxietatea cronică, schimbările bruște de dispoziție, gîndirea haotică, impulsivitatea și un simț exagerat al propriei valori.

Pentru că Nebunia lui Salam / Salamonella întrunește toate aceste tulburări, ba mai mult, se caracterizează în special printr-o exacerbare ridicolă a propriei valori, pacientul avînd iluzia că valoarea lui îi afectează chiar și dușmanii (majoritatea închipuiți), psihologii au decis că aceasta poate fi încadrată ca boală psihică.

Gravitatea acestei boli constă în faptul că se poate transmite și prin contactul îndelungat cu o persoană infectată, nu doar pe cale ereditară. Printre celelalte efecte negative ale Salamonellei găsim:

  • transpirație abundentă, catalizată de vestimentația pe bază de supraelastic;
  • sprîncene confuze, rictus de hipopotam în extaz, rime forțate;
  • reverb, bîlbîială, lătrat la lună, agramatism agresiv;
  • erupții de euroi pe frunte, făcutul de dedicații în somn;
  • impresia că ești relevant din punct de vedere artistic;
  • dispariția simțului ridicolului;

Încă nu s-a stabilit în mod exact care este tratamentul optim împotriva Salamonellei, dar doctorii bănuiesc că meniținerea unui nivel al inteligenței peste cel specific moluștelor ar putea să înlăture din efectele acestei oribile afecțiuni psihice.

Pentru Salamonella, Florin a fost Pacientul Zero (zero din toate punctele de vedere)

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.